Мирослав Николов беше назначен и освободен от кабинета Орешарски ©

...
Мирослав Николов беше назначен и освободен от кабинета Орешарски ©
Коментари Харесай

Специализираният съд прекрати дело срещу бивш директор на фонд "Земеделие"

Мирослав Николов беше назначен и освободен от кабинета " Орешарски "

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Заместник-директор на фонд " Земеделие " оглави институцията

Живко Живков поема поста на уволнения Румен Порожанов, без да са ясни претекстовете за избора му
15 фев 2017
Потенциален спор на ползи по върховете на Българска народна банка

Братът на шефката на " Банков контрол " Нели Кордовска е управителен кадър в ПИБ
2 фев 2015 Специализираният углавен съд (СНС) приключи делото против някогашния шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Мирослав Николов, който е упрекнат в сключването на неизгодна договорка. На разпоредителното съвещание по делото арбитър Мария Кавракова установи, че въпреки с последните промени в закона делата за корупция по високите етажи да бяха преместени от Софийския градски съд в Специализирания углавен съд и надлежно - от Софийската градска прокуратура (СГП) в Специализираната прокуратура, обвиняването против Николов е било предявено от следовател от СГП, а обвинителният акт е бил направен от прокурор от СГП. Тези дейности е трябвало да бъдат осъществени от следовател и прокурор от Специализираната прокуратура преди внасянето им в спецсъда. Прокуратурата може да стачкува прекратяването на делото.

Мирослав Николов е упрекнат за това, че като шеф на ДФЗ през февруари 2014 година е сключил контракт за PR с частна компания на стойност от 19 хиляди лева Според прокуратурата договорката е неизгодна, тъй като във фонда имало Дирекция " Връзки с обществеността, протокол и съгласуваност ", в която работят задоволително чиновници.

Делото против Мирослав Николов е първото от серията " антикорупционни " каузи, импортирани в профилирания съд след преместването на тези проблеми там. Ако тезата на арбитър Кавракова бъде възприета и от останалите правосъдни сформира, това значи, че сходна орис чака и останалите " антикорупционни " каузи, трансферирани досега от СГП - против някогашния външен министър Даниел Митов и неговия заместител Христо Ангеличин, делото за продажбата на остатъчния държавен дял в EVN, уволнената съдийка Румяна Ченалова, някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов и някогашния шеф на ИАРА Майдън Сакаджиев. Всички те би трябвало да бъдат върнати на спецпрокуратурата, която да " припознае " обвинителния акт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР