=====================================Mирно шествие в подкрепа на момичето, обезобразено от приятеля си

...
=====================================Mирно шествие в подкрепа на момичето, обезобразено от приятеля си
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 31.07.2023 г.

=====================================

Mирно шествие в поддръжка на момичето, обезобразено от приятеля си с макетно ножче, ще се организира и в Пловдив. Протестът ще е пред Съдебната палата в 18:00 часа. В същия час шествия ще има и в другите огромни градове на страната. Организаторите желаят смяна на закона за домашното принуждение и ефикасна присъда за насилника.

===========================================

Два камиона са се блъснали в региона на 133-ти км на автомагистрала „ Тракия “, посока Бургас. Причината е неспазена отдалеченост, оповестиха от полицията. Пострадал е лидерът на втория камион. Той е изваден от кабината благодарение на профилирана техника от чиновници на пожарната. Движението в региона на автомагистралата е затруднено. Пострадалият водач към този момент е превозен към болница за прегледи. Той е на 20 години Другият лидер, на 27 години, е пробван за алкохол, резултатът е отрицатлен. Автомобилите се пропущат единствено в скоростната лента. Апелират се водачите да бъдат с нараснало внимание и да се движат със съобразена скорост.

Катастрофа е станалатази заран и на надлез „ Родопи “ в Пловдив. Ударили са се две коли - едната от тях - БМВ е " кацнала " върху мантинелата, а другата е много смачкана. И тази злополука е зародила заради неспазена отдалеченост, оповестиха от полицията. Водач и пасажер от автомобила начело, са откарани за прегледи.

=====================================

В Смолян се вкарва еднопосочно придвижване по правата от ул. “Полк. Дичо Петров “, след паркинга на „ Търговски център „ Евридика “ до кръстовището на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Братан Шукеров ”. Освен това се не разрешава и паркирането във въпросната права, която се употребява за главен метод от страна на посетителите в лечебното заведение и поликлиниката. " Необходимостта от възбраната е тъй като част от улицата е еднопосочна, като се основават предпоставки за ПТП ", се споделя в претекстовете на заповедта на кмета на Община Смолян Николай Мелемов, която към този момент е в действие.

====================================

Увеличение на сърдечно-съдовите болести регистрират медици от Областната болница в Пазарджик. От началото на месец юли в Кардиологично поделение са лекувани над 100 пациенти с инфаркти, изострен коронарен синдром, стенокардия, сърдечна непълнота, аритмии, хипертония и белодробна емболия. Горещото време се отразява извънредно неподходящо на хората със сърдечни проблеми. Такива заболели би трябвало да внимават доста с прегряването на организма, предизвестява кардиологът доктор Петър Лазов. Кардиологът добавя, че всеки ден има минимум по 1 случай на инфаркт. Постъпват и много пациенти с тежки ритъмни нарушавания.

Информации на Искра Койчева, Диана Гечкова, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР