Мирно шествие в подкрепа на момичето, което получи 400 шева,

...
Мирно шествие в подкрепа на момичето, което получи 400 шева,
Коментари Харесай

Организират мирно шествие в подкрепа на нарязаното с макетен нож момиче

Мирно шествие в поддръжка на момичето, което получи 400 шева, откакто приятелят й я наряза с макетно ножче и обръсна косата й. В обществените мрежи събитието се провежда под надпис „ Национално шествие в поддръжка на момичето, потърпевшо от фанатика с макетното ножче ” и е планувано за понеделник от 18 часа пред правосъдната палата в Стара Загора, като уредниците показват, че сходни начинания ще има и в други градове в страната.
Прочетете още
„ Мирно шествие в поддръжка на момичето, потърпевшо от фанатика с макетното ножче. Шествието ще стартира от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и по-късно по „ Цар Симеон Велики ”.

Шествието ще се организира и в други градове в страната със същите дата, час и място ”, написа в описанието на събитието.

Припомняме, че момичето е нарязано с макетно ножче от приятеля си в края на юни. Първоначално насилникът е арестуван за 72 часа, само че по-късно е пуснат под гаранция. Пострадалата няма да получи заповед за незабавна отбрана,тъй като няма брак или общуване с насилника, а са в интимна връзка. Това е измежду промените, които не бяха признати от Народното събрание преди седмица.

Нарязани ръце, крайници и гърди. Над 400 шева. Носът на момичето е строшен, а след кървавата разпра мъжът е обръснал косата ѝ.

По време на нападението е бил с маска и ръкавици. Жертвата го е разпознала по усмивката и облеклата. Първоначално е бил под стража, а по-късно мярката е изменена, защото уврежданията на момичето са окачествени от Старозагорския областен съд като " лека телесна щета ". За да търси правораздаване момичето, в този момент би трябвало да заведе дело против насилника. Наблюдаващият областен прокурор въпреки всичко е назначил нова експертиза. Чака се нейното умозаключение.

Междувременно в обществените мрежи се популяризира и фотография на насилника:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР