Мирно шествие под наслов „Джулай за природа се проведе тази

...
Мирно шествие под наслов „Джулай за природа се проведе тази
Коментари Харесай

Мирно шествие събра тази сутрин природозащитници на плажа Алепу

Мирно шествие под наслов „ Джулай за природа " се организира тази заран на Алепу, до така наречен подпорна стена на плажа. То е част от поредицата начинания против строителния обект там. „ Природата няма потребност от бетонни подпори, от човешка поддръжка " - това е лайтмотивът на четвъртата демонстрация на екоактивисти и природолюбители, обединени против строителството край морето.

Около 20 души се включиха в шествието. Те минаха от сборния пункт на плаж " Дюни " през Шофьорския плаж до нос Хумата, където е т.н подпорна стена. Малцина, само че въодушевени, подчертаха уредниците. Повечето са посрещнали Джулай на линията, други са туристи и сега са на отмора по Южното Черноморие. Така под стената се събраха хора от Бургас, Варна, Казанлък и Ботевград.

" Целта е по кротичък метод да заявим своята гражданска позиция против бетона на плажа ", акцентира главният уредник Кремена Ватева.



Спас Узунов от българската фондация " Биоразнообразие " показа, че не е оптимист за развиването на проблема " Алепу. Оживено бяха дебатирани и измененията по Закона за биологичното многообразие, за който има разминаване сред природозащитници и законодателя.

Искаме и отсега нататък да има места, където да посрещаме изгрева и Джулай, обявиха хората и направиха жива верига под подпорната стена.

В моента тя е опакована. Дейности в региона не се правят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР