Мирно и спокойно премина 97-та вечер на антиправителствени протести в

...
Мирно и спокойно премина 97-та вечер на антиправителствени протести в
Коментари Харесай

Спокойно премина 97-та вечер на протест в столицата

Мирно и умерено мина 97-та вечер на антиправителствени митинги в столицата. Участниците в демонстрацията направиха обичайното си шествие от площад " Независимост " до " Орлов мост ", където блокираха за малко придвижването, заяви БНР.

Част от тях минаха по различен маршрут - улица " Московска ", пл. " Свети Александър Невски " и около остарялата постройка на Народното събрание. Полицейският кордон пропусна жителите, които имаха за цел да показват правото си на свободно напредване.

По-рано от трибуната пред Президентството бяха раздадени фалшификати на банкноти. Демонстрацията бе отпратка към премиера Бойко Борисов, който заприказва за нарастване на минималната пенсия и учителските заплати, до момента в който инспектираше мястото, където ще се строи Седми блок на АЕЦ " Козлодуй ".

Според протестиращите обаче, това е " рушвет на гласоподавателите ".

Демонстрантите приканиха за всеобщо наличие на петото подред тъй наречените " велико национално въстание ", което ще се организира в петък - стотния ден от началото на гражданското неодобрение. Стана ясно, че проявата ще бъде подкрепена от четирима депутати от Европейския парламент, които ще дойдат в столицата.

Протестиращите насочиха ясното обръщение, че макар студеното време демонстрациите ще не престават до постигането на крайната цел - оставка на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, предварителни избори, привикване на Велико национално заседание, промени в Конституцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР