Мирно бдение под надслов „Европейско бъдеще за Македония“ събира стотици

...
Мирно бдение под надслов „Европейско бъдеще за Македония“ събира стотици
Коментари Харесай

Организират бдение за Северна Македония пред посолството на Франция у нас

Мирно бдение под надпис „ Европейско бъдеще за Македония “ събира стотици другари на Северна Македония пред Посолството на Франция у нас.

Събитието е проведено от интелектуалците, чиито подписи стоят под декларацията, импортирана в Министерски съвет с искане за по-ясна позиция на България по отношение на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз, оповестява БГНЕС.

„ Самото събитие не е срещу нещо, а е в поддръжка на Македония и ускорение стартирането на договарянията й за участие в Европейския съюз. Присъствие на събитието, проведено в обществената мрежа, са удостоверили 150 души.

Смятаме да връчим писмо-апел към Президента Еманюел Макрон с искане да не отстъпва водачеството на Франция в Европа, като преразглежда позицията си за Северна Македония “, заяви един от уредниците на самодейността – скулпторът Андрей Врабчев.

Инициативата не е митинг, „ тъй като ние не заставаме "срещу ", а „ за “ Северна Македония “, посочи още Врабчев.

"Мястото на Македония е в Европа по доста аргументи, - с изключение на географски, само че и културно. И както нашето място е в Европа, разумно е и Македония да е в Европейски Съюз, и е извънредно време границата сред България и Македония да е европейска – т.е. ", тя да е свободна, добави скулпторът.

Ако още веднъж попаднем в два обособени блока, сюжетът, който е пред нея, е прекомерно трагичен, и е обиден целия Балкански полуостров. Тя доста елементарно може да влезе в рецесия, има и опити за нейното делене даже, има и апетити към нея от трети страни, предизвести Врабчев.

Мирното бдение стартира в 18.30 ч. пред Посолството на Франция у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР