Мирно бдение и концерт в памет на Светомира Станчева от

...
Мирно бдение и концерт в памет на Светомира Станчева от
Коментари Харесай

Близки на загинало в катастрофа момиче с поредна акция срещу войната по пътищата

Мирно бдение и концерт в памет на Светомира Станчева от Шумен проведоха родителите и околните ѝ. Младата жена почина преди 3 месеца в зверска злополука на централен бул. в града.

Десетки шуменци пристигнаха на лобното място на Светомира, с цел да почетат паметта ѝ, само че да почетат паметта и на децата, изгубили живота си в произшествия. Те още веднъж приканиха да се кара деликатно, с цел да няма почернени фамилии. На сцената, издигната до злощастното кръгово кръстовище, на което почина Светомира, пяха деца от детската градина, която е посещавала Свети, дребните гении Даная и Габриела и децата от отбор „ Пламъче ".

Колата на Свети бе пометена от автомобил, движещ се с висока скорост. Извършителят - 18-годишният Жечко Кюркчиев, към този момент е с мярка подписка, откакто преди месец прокуратурата промени в по-лека мярка домашния арест.

" Онова, което желаеме да реализираме, е да спрем войната на пътя и колкото се може повече човешки животи да се постараем да ги запазим. Това е нашата единствена цел. Това мероприятие е за всички тези деца, които са жертви на пътищата, на войната на пътищата в България. Това е едно обръщение към всички хора в България. Уважавайте всички, които са до вас на пътя и ги пазете ", сподели Анатоли Станчев.

Автор: Здравка Русева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР