Мирните усилия, които пренебрегват политическите стремежи на Палестина, ще се

...
Мирните усилия, които пренебрегват политическите стремежи на Палестина, ще се
Коментари Харесай

Мирната конференция на Доналд Тръмп ще се провали, убедени палестинците

Мирните старания, които подценяват политическите желания на Палестина, ще се провалят, оповестиха високопоставени палестински представители, откакто администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че привиква икономическа конференция, която ще се организира през идващия месец, написа " Гардиън ".

Конференцията е първата стъпка към разкриването на дълго чакания кротичък проект на Съединени американски щати за Близкия изток.

Вашингтон разгласи в неделя, че Бахрейн се е съгласил да бъде хазаин на конференция за разискване на евентуални стопански начинания към към момента неразкрития проект, който Тръмп през последните две години дава обещание да е " съглашението на века ".

Говорител на президента на Палестина Махмуд Абас се съмнява, че конференция ще докара до удобни резултати.

" Всеки проект без политически небосвод няма да докара до мир ", разяснява представителят.

Саеб Ерекат, почитан палестински посланик и договарящ, означи: " Всички опити за взаимно битие на потисника и угнетения са обречени на неуспех...Не става въпрос за възстановяване на изискванията на живот под окупация, а за реализиране на цялостния капацитет на Палестина за преустановяване на израелската окупация ".

Палестинският министър председател Мохамад Щайе съобщи, че държавното управление не е осведомено авансово за конференцията.

" Ние не се подаваме на изнудване и няма да продадем политическите си права за пари ", безапелационен е министър-председателят.

Събитието ще се организира на 25-26 юни в Манама, столица на Бахрейн. Участващите ще дискутират амбициозна, постижима визия и работна рамка за разцвет на палестинския народ. Няма да се разискват политически проблеми, в това число окончателните граници на бъдеща палестинска страна, решение кой да управлява Йерусалим и какво ще се случи с милионите палестински бежанци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР