Мирна демонстрация на привърженици на независимостта на испанската област Каталуния

...
Мирна демонстрация на привърженици на независимостта на испанската област Каталуния
Коментари Харесай

Демонстрациите и безредиците в Каталуния продължават, насрочена е обща стачка

Мирна проява на последователи на независимостта на испанската област Каталуния нощес още веднъж прерасна в вълнения, съобщи ТАСС. Радикални деятели блокираха улици и подпалваха боклуци в улични контейнери.
 БГНЕС
Безредиците предходната вечер се концентрираха в региона на метростанция " Диагонал ". Чуваха се гърмежи на бомбички, полицейски сирени , а във въздуха имаше аромат на изгоряло. Няколко души подпалиха инвентар на заведение навън и препречиха с него пешеходната зона, а след това се снимаха пред пламъците.

Демонстрантите не пропускаха екипи на противопожарната работа, на които се постановяваше да разчистват пламнал отпадък, с цел да преминат.
 БГНЕС-->
Снощи органите на реда използваха мощ в центъра на Барселона в опита си да предотвратят конфликти сред последователи на независимостта и крайнодесни радикали , които се афишират за единение на Испания.

 БГНЕС
По-рано през вчерашния ден участници в протестна акция замеряха публицисти с гумени топки. Журналистите, с фотоапарати, портативни компютри и камери, облечени с яркооранжеви жилетки, се намираха на триметрова естрада, откъдето отразяваха събитието. Демонстрантите скандираха обидни лозунги против публицистите и ги назоваха манипулатори.

От понеделник в Каталуния се организират разнообразни протестни акции , откакто Върховният съд на Испания разгласи тежки присъди против каталунски политици, борещи за разединение, поради ролята им за образуване на референдума за самостоятелност.
 БГНЕС
За през днешния ден в Каталуния е планувана обща стачка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР