Миризмата на старост се появява с възрастта при всеки човек. Учените

...
Миризмата на старост се появява с възрастта при всеки човек. Учените
Коментари Харесай

Каква е миризмата на старостта и как да не мирише на баба-7 правила за хигиена и грижи

Миризмата на напреднала възраст се появява с възрастта при всеки човек. Учените са разкрили източника на казуса – нетрадиционни субстанции, които имат присъщ, не изключително прелестен мирис. С възрастта броят им става от ден на ден, заради което зад човек се простира противен трен. Но използването на главните правила ще помогне за превъзмогването на този проблем.

Каква е миризмата на напреднала възраст

Миризмата на старост  е надалеч от аромата на прясно печени произведения, с който са привикнали доста внуци, които обичат бабите си. Миризмата на възрастен човек постоянно е неприятна и тежка, от разстояние сходна на аромата на църковния тамян. Учените настояват, че по този начин мирише гниенето след гибелта на кожните кафези.

Възрастните хора излъчват доста повече този „ мирис “. Причината е, че миризмата се натрупва освен върху тялото, само че и върху всички предмети, които заобикалят човек: върху мебели, облекла, предмети за персонална хигиена. Много постоянно освен притежателят на къщата мирише на „ напреднала възраст “, само че самата къща и е много мъчно да се спори с този факт.

Свързаните с възрастта привички единствено усилват неприятния мирис, приближаващ от човек. Намалената централизация и нарасналата отмалялост пречат на персоналната хигиена да бъде толкоз задълбочена, колкото при младежите. Оттук и натрупването върху тялото на същите тези ненонали, които излъчват присъща диря.

Мнозина имат вяра, че възрастните хора миришат на „ гибел “. Но това безусловно не е по този начин. Не си коства да се търси решение на казуса в мистиката. Важно е единствено да се съблюдават редица превантивни правила, които ще оказват помощ да се отървете от неприятната миризма на тялото и околното пространство.

Правила за тези, които не желаят да миришат на „ баба “

Най-първото и най-важно предписание за тези, които се опасяват от миризмата на старостта, е да изпълняват всички нужни хигиенични процедури. С възрастта би трябвало да вземате душ по-често, а вана по-рядко. Във ваната се натрупва неприятна миризма от тялото, която не придава прохлада и жизненост.

Препоръчително е да се миете единствено под душ със междинна температура на водата. Твърде горещата вода способства за ускорената работа на мастните жлези, заради което ароматът на прохлада бързо ще изчезне. Студената вода може да аргументи стрес за тялото, което ще наруши хормоналните равнища.

За да се отървете от миризмата на напреднала възраст, би трябвало постоянно да извършвате генерално разчистване в къщата . Важно е освен да измиете отломките, само че и да избършете праха в най-отдалечените и недостъпни ъгли. Старите отпадъци също способстват за натрупването на миризми в къщата, които след това се утаяват върху облеклата и косата: всичко излишно би трябвало да се изхвърли неотложно, а предметите, нужни или скъпи за паметта, би трябвало да се внимават деликатно.

Редовното миене е друго предписание за тези, които не желаят да миришат на баба. Важно е да сменяте постоянно облекла, долни дрехи и спално долни дрехи. Човешката кожа отделя доста мазнини, които се натрупват върху всичко, с което човек влиза в непосредствен контакт. Дори мръсотията по облеклата да не се вижда, тя би трябвало да се сменя най-малко един път на всеки три дни, с цел да не се отделя миризмата на пот и самата „ напреднала възраст “.

Грижата за устната кухина е значим детайл, който ще се отърве от миризмата на старостта. Изгнилите или нечисти зъби издават неприятна миризма, която скапва усещането за човек.

Как да измененията живота си, с цел да се отървете от миризмата на старостта

Правилното хранене ще помогне за нормализиране на работата на организма и хармонизиране на хормоните. Хората с възрастта се предлагат да ядат по-малко мазни висококалорични храни, както и пресни плодове и зеленчуци. Храната би трябвало да се обработва термично благодарение на печени, варени или задушени ястия.

Редовното пиянство на чиста вода оказва помощ на тялото да се очисти, което значи, че миризмата на напреднала възраст, отделяна от кожата, няма да бъде толкоз мощна и сурова.

Проветряването на жилището и разходките на чист въздух също са наложителни за тези, които не желаят да имат диря от миризма на старостта. Необходимо е да се борим за запазването на енергичността на духа и тялото от младостта, тъй че в края на краищата разпоредбите да се трансфорат просто в привички, чието осъществяване ще настъпи автоматизирано и без доста премеждия.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР