Мириам Бъргър Лейжър е живо въплъщение на моторджийския девиз "Live

...
Мириам Бъргър Лейжър е живо въплъщение на моторджийския девиз "Live
Коментари Харесай

92-годишна бабка не слиза от мотора

Мириам Бъргър Лейжър е живо олицетворение на моторджийския лозунг "Live to Ride, Ride to Live ". Въпреки че на 1 юли ще навърши 92 години, старата дама от Чъръбаскоу, Индиана, няма никакво желание да слиза от своя трайк Honda Gold Wing от 2003-та, споделя News Sentinel.



Лейжър отраства във плантация в Индиана с татко, който е вманиачен на тематика мотори. Мириам купува първия си мотоциклет - Matchless от 1947 година, когато навършва 20. На 23 се дами за уединен татко на три деца, който - изненада - също е разпален моторджия. Двамата си построяват къща, в която бойното бабе живее и до през днешния ден.



Двамата не стопират да обикалят Америка с мотоциклетите си и 10-метровия си кемпер Georgie Boy Pursuit. Посещават 47 от 48-те континентални щата. През 1998 г брачният партньор на Мириам умира, само че тя продължава да пътешества. Работи 40 години като водач на преден товарач.



Лейжър е член на рокерския клуб "Моторните моми ". За рождения си ден възнамерява да посети годишния събор на организацията в Алабама със своя Gold Wing.



За 70 години на две колела Мириам сменя много мотори - едноцилиндров Indian, Triumph от 1957-а, Honda Dream от 63-та, BMW от 67-а, Honda GL1000 Gold Wing от 78-а, Honda Silver Wing от 83-та...



През 2003 година си купува настоящия Gold Wing и поръчва да ѝ го преправят на трайк, с цел да не рискува ненужно с преодоляването на тежката шестцилиндрова машина на светофарите. Смята да навърти още доста хиляди благи с обичаната си машина, преди да окачи дефинитивно каската.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР