Мирела Демирева завоюва второто място на Европейското първенство в Берлин

...
Мирела Демирева завоюва второто място на Европейското първенство в Берлин
Коментари Харесай

Европейско сребро за България от Мирела Демирева

Мирела Демирева завоюва второто място на Европейското състезание в Берлин и прибави ново скъпо отличие във визитката си след среброто от Олимпийските игри в Рио преди две години, показва
 
Тя съумя да преодолее гросмайсторската височина от 200 см от третия опит, с което съумя да се подреди втора в крайното класиране. Пред нея остана само фаворитката Мария Ласицкене, която преодоля същата летва, само че направи по-малко неточности по пътя към нея.
 
Въпросните 200 см са подравнен персонален връх за Демирева, която преодоля тази височина и по-рано през този сезон. Тя направи доста мощно съревнование, само че доста малко не ѝ доближи да се добере и до златото.
 
Мирела преодоля от първи опит 187 и 191 см, след това направи една неточност на 194 см и тя се оказа решаваща да изпусне златото. След това скочи 200 см от третия опит и три пъти събори летвата на 204 см.
 
Ласицкене преодоля от първи опит 187, 191 и 194 см, направи една неточност на 196, само че съумя да прескочи 2-та метра от втория опит. И след трите неточности на 204 см се оказа с задоволително достижение за първото място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР