Мирела Демирева стана първата българска атлетка, която се класира за

...
Мирела Демирева стана първата българска атлетка, която се класира за
Коментари Харесай

Мирела Демирева е на световен финал след трудна квалификация

Мирела Демирева стана първата българска атлетка, която се класира за край на Световното състезание в Доха, което стартира през днешния ден. Ден преди своя 30-и рожден ден сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 имаше доста сложна подготовка, само че в последна сметка съумя да се оправи с квалификационната норма от 1.94 метра от втория си опит, написа Sportal.bg.

Тя беше напът да отпадне на 1.92 метра, където се наложи да прави три опита, с цел да продължи към идната височина. Преди това Демирева се оправи от раз с 1.85 метра и 1.92 метра.

Това е трето присъединяване на Демирева на международно състезание навън, като и в трите тя съумя да се класира за край. В Пекин през 2015 година българката се подреди девета, а в Лондон преди две години приключи седма.
 

Световната шампионка от преди две години Мария Ласицкене се оправи с квалификационната норма от 1.94 метра. Планетарната шампионка в зала от Портланд 2016 Вашти Кънингам (САЩ) направи безгрешна подготовка и също си обезпечи място на финала.

Останалите финалистки са Ярослава Махучик (Украйна), Имке Онен (Германия), Тинита Бътс (САЩ), Клер Орсел (Белгия), Ана Шимич (Хърватия), Карина Демидик (Беларус), Камила Личвинко (Полша), Светлана Радживил (Узбекистан) и Юлия Левченко (Украйна).

Място на финала не съумяха да намерят европейската шампионка в зала от Белград 2017 Айрине Палшите (Литва), италианката с персонален връх от 2.00 метра Елена Валортигара, шведката Ерика Кинси, украинката Ирина Герашченко, бронзовата международна медалистка в зала от предходната година Алесия Трост (Италия) и Морган Лейк (Великобритания).

Финалът в скока на височина при дамите е в понеделник от 20:30 часа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР