Мирела Демирева ще се бори за първото място на първия

...
Мирела Демирева ще се бори за първото място на първия
Коментари Харесай

Демирева: Целта ми е да съм първа в Катар

Мирела Демирева ще се бори за първото място на първия старт от календара на Диамантената лига в Доха (Катар) следващата година, съобщи кореспондент на БГНЕС. Лекоатлетката разгласи това пред публицистите по време на церемонията по награждаване за състезател на месец юни и август в обичайна анкета на Пресклуб,,България “ измежду редакциите.

Тя приключи на второ място в Диамантената лига в Стокхолм през юни, като записа резултат от 200 см дружно с победителката Мария Лисицкине, само че рускинята скочи същата височина от първия път. Подобна бе картината и на Европейското състезание в Берлин през август, където българката още веднъж остана зад двукратната международна шампионка, макар че реализира същия резултат от 200 см, само че съумя от третия опит. Демирева показа на церемонията по награждането й, че сега има лека травма на глезена, която е получила на подготовка в Германия и ще се възвръща в идващите три седмици.

Вицешампионката от Европейското състезание разгласи каква е програмата й докрая на годината и задачите през идната:,,Първо ще си умря докрая на този месец, към момента не съм решила къде да отида. В началото на октомври ще се завърна в залата в НСА за тренировки, а зимният сезон на този стадий е под въпрос. Не обичам да пропущам, само че избирам да се приготвя оптимално добре за започващия нов сезон следващата година през май. 28-годишната състезателка на висок скок бе запитана и за какво е пропуснала опита на 202 см на Европейския шампионат в Берлин. „ Не желаех да работя на дребно и рискувах, тъй като чаках рускинята да скочи 202 см, по тази причина се пробвах на 204 см. Взех решението на момента “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР