Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и

...
Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и
Коментари Харесай

Мирела Демирева е Спортист на годината 2018 в Стара Загора

Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „ Берое” и сребърна медалистка в скока на височина от Европейското състезание в Берлин, балкански първенец от Стара Загора и с преодоляна гросмайсторска норма от 200 см и шесто място от Световно състезание в зала е „ Спортист на годината 2018 “ в Стара Загора. Поради невъзможността ѝ да участва на церемонията премията получи именития състезател и треньор Тодор Гургуриев.
С решение на комисията по избора на най-хубавите спортисти със специфичен плакет „ Олимпийски полет “ бе удостоена състезателката на клуб “Бадминтон” Мария Делчева, която завоюва златен олимпийски орден в отборната конкуренция на Младежките олимпийски игри в Аржентина. По-рано денем тя получи и премията „ Спортен Икар “ от Фондация " Български спорт ", а треньорът ѝ Слънчезар Цанков бе почетен със Златна значка на Българския олимпийски комитет за принос към олимпийското придвижване.
Даниел Ладжев от таекуондо клуб “Августа”, който е балкански първенец, бронзов медалист от Европейско състезание и лидер в международната класация на 14-годишните е спечелилият в категорията „ Най-перспективен играч “.

В категорията „ Ветерани “ самостоятелно беше отличен Стефан Сандев от Спортен клуб „ Сандев файт тийм “, който е международен първенец в категория до 110 кг в дивизия Master на шампионат в Лондон. Отборното отличие отиде при Пламен Михалев и Тихомир Киров от Спортен клуб “Бадминтон”, европейски първенци в дисциплината мъже двойки 40+ на европейското състезание за ветерани в Гуадалахара, Испания.

Параолимпиец на годината е Иванка Колева, която завоюва златен орден в тласкането на гюле и бронзов в мятането на диск на Европейското състезание за хора с увреждания в Берлин.
Призът „ Учител на годината 2018 “ завоюва Ирина Губа-Попова, баскетболната легенда, която в този момент е учител в Профилираната природоматематическа гимназия „ Гео Милев “.
Отбор на 2018 година е Баскетболен клуб „ Берое - Стара Загора “ - девойки старша възраст, които тази година завоюваха републиканската купа, а наградата „ Треньор за 2018 година “ отиде при тяхната треньорка Таня Гатева. Тя записа в актива си и второ място на Държавното състезание, дами, второ място за Купа България, дами, за дебютно присъединяване в шампионата ФИБА Еврокъп и водач във краткотрайното класиране на Адриатическата лига.
Носителите на годишните спортни награди в Стара Загора се дефинират от комисия с ръководител отрасловия зам.-кмет Красимира Чахова, а в нея влизат общински съветници, специалисти от община Стара Загора и представители на медиите.
На церемонията беше показана и книгата „ Шампионите описват - 2 “, издадена от Община Стара Загора, а част от героите ѝ бяха показани на публиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР