Мирела Демирева осигури на България първия финал на световното първенство

...
Мирела Демирева осигури на България първия финал на световното първенство
Коментари Харесай

Мирела Демирева на финал в Лондон

Мирела Демирева обезпечи на България първия край на международното състезание по лека атлетика в Лондон. Сребърната медалистка от олимпийските игри в Лондон се подреди измежду най-хубавите в бранша за скок на височина, като преодоля квалификацията с персонален връх за сезона - 192 см.

Макар че нормата бе 194 см, единствено 27-годишната Демирева (от втори опит) и още 11 състезателки съумяха да преминат предходната височина на летвата и това обезсмисли идващите опити. Финалът е в събота.

Така Мирела, която е състезател №1 на България за предходната година, съумя да осмисли един извънредно сложен сезон. След като цяла зима бе преследвана от контузии, до момента тя имаше в актива си единствено 190 см и остана без затрупан норматив (194 см) за шампионата на планетата.

Тя въпреки всичко получи право да взе участие, откакто плануваната квота от 32 участнички по този начин и не бе запълнена и българката попадна в листата след комплицирани калкулации по отношение на резултатите през сезона и брой представителки на всяка нация.

На олимпийските игри в Рио предходната година Демирева покори 197 сантиметра, което й обезпечи сребърното отличие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР