Мирела Демирева беше изключително разочарована и не скри сълзите си

...
Мирела Демирева беше изключително разочарована и не скри сълзите си
Коментари Харесай

Мирела Демирева: Малко съм разочарована от себе си

Мирела Демирева беше извънредно разочарована и не скри сълзите си след ранното отпадане на скок височина на Олимпиадата в Токио.

Демирева, олимпийска вицешампионка от Рио 2016, приключи на 12-о място с 1.93 метра, откакто в четвъртък на квалификациите реализира персонален резултат за сезона от 1.95 метра.

"Съжалявам. Истината е, че пробвах. Скачах. Много желаех да се показва по-добре. Както всеки спортист, въпреки всичко живеем с мисълта за тази Олимпиада от пет години. Имаше и хубави моменти през този интервал, скърбя, че 2021 година не беше най-силната ми. Все отново още веднъж подвигнах височини. Не го бях правила от 2019 година. Имам върху какво да работя, нямам желание да се отхвърлям. Треньорът ми е с мен. Усещам капацитета си, боготворя да скачам, макар всичките страдания. Малко съм разочарована от себе си, само че все пак не преставам напред. Знам, че мога да дам повече на обичания си спорт ", съобщи българката.

Демирева дълго беседва с нидерландския си ментор Рини Ван Лееувен след последния си трети несполучлив опит на 1.96 метра, при който тя беше доста покрай чисто прекосяване над летвата.

"Рини постоянно е извънредно позитивен, от него до момента не съм чула една отрицателна дума. Каза, че е с мен. Отразило се е това, че не сме имали надпревари. Каза ми върху какво още би трябвало да работим, че е доста мъничко и сме на прави път и сме съвсем там. Аз нямам желание да се откажа на края. Бях близо в последни опит, само че не мога да се окайвам от липса на шанс тук предвид на квалификацията преди няколко дни ", сподели Демирева, визирайки, че се класира за финала с сполучлив финален опит в пресявките на 1.95 метра.

Тя е окуражена да се показа по-силно на идната Олимпиада в Париж след три години.

"Стига да съм здрава, треньорът ми да е до мен, фамилията ми да ме поддържа, несъмнено, за какво да не диря ново отличие в Париж. Знам, че не съм дала максимума от себе си, а и просто доста обичам да скачам. Няма нещо друго в живота ми, което да одобрявам повече, тъй че изборът е много елементарен. Най-важното е да съм здрава. Всичко друго го имам ", сподели скачачката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР