Мирът с Иран е майката на целия мир, войната с

...
Мирът с Иран е майката на целия мир, войната с
Коментари Харесай

Цитат на деня: Войната с Иран е майката на всички войни

" Мирът с Иран е майката на целия мир, войната с Иран е майката на всички войни. "

Това предизвестие насочи иранският президент Хасан Рохани в тирада, излъчена през днешния ден по иранска телевизия и представена от " Ройтерс " и " Франс прес ". В последните месеци напрежението сред Техеран и Вашингтон нараства, а през юни американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е бил на крачка от нанасяне на въздушен удар против ислямската република поради свален дрон на Съединени американски щати и се е отказал в последния миг.

След случаите с офанзиви и арестувания на танкери в Ормузкия пролив (САЩ упрекват ислямската република, че стои и зад нападенията, само че тя отрича) Рохани още веднъж насочи предизвестието, че плаването в протока може да не е безвредно. Рохани изиска от Съединени американски щати, които постановиха наново наказания на Иран, откакто излязоха от съглашението за ограничение на нуклеарната му стратегия, да се откаже от всички ограничавания, в случай че желае да договаря със страната му.

Задържането на плаващия под английски байрак " Стена имперо " през юли увеличи напрежението сред Иран и Запада. То бе в отговор на същия случай с ирански танкер край Гибралтар, който съгласно английските управляващи е нарушавал глобите против Сирия. " Проток за пролив. Не може Ормузкият да е свободен за вас, а Гибралтар да не е за нас. "

Иранският президент посочи, че Техеран е податлив да договаря, без значение дали Съединени американски щати имат желание още веднъж да станат страна участник в иранското нуклеарно съглашение от 2015 година или не. " Дали желаят още веднъж да станат страна по иранската нуклеарна договорка или не, това си е тяхна работа ", сподели Рохани в иранското външно министерство, където се срещна с външния министър на Иран Мохамад Джавад Зариф.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (90)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР