"Мирът и изкореняването на глада са неотделими", заяви днес в

...
"Мирът и изкореняването на глада са неотделими", заяви днес в
Коментари Харесай

Мирът и изкореняването на глада са неотделими, заяви Световната програма на ООН по прехраната

"Мирът и изкореняването на глада са неотделими ", съобщи през днешния ден в Туитър Световната стратегия на Организация на обединените нации по прехраната, на която бе присъдена тазгодишната Нобелова премия за мир, съобщи Франс прес.

"Едно от хубавите неща в активността на Световната стратегия по прехраната е, че ние не просто доставяме храна за през днешния ден и за на следващия ден, само че също по този начин предоставяме на хората нужните познания и средства, посредством които сами да се оправят с потребностите си в бъдеще ", съобщи на конференция в Женева Томсън Фири, представител на Световната стратегия по прехраната.

Да получим Нобеловата премия за мир е "момент на горделивост " за нас.

"Дълбоки благодарности на Нобеловия комитет, който присъди на Световната стратегия по прехраната Нобеловата премия за мир ", написа организацията на Организация на обединените нации в Туитър.
За нас е "голяма чест " да получим тази премия. "Оставам мълчалив за първи път в живота ми ", сподели изпълнителният шеф на Световната стратегия по прехраната Дейвид Бийзли, представен от Франс прес.
Той разгласява в Туитър видеопослание, в което поздрави 17-те хиляди чиновници на програмата.

Бийзли дефинира оценката като "признание за тежката работа, която вършим ", съобщи ДПА.

Нобеловата премия за мир "ще ни въодушеви да вършим още повече ", даде обещание той, говорейки от Нигер за норвежката социална телевизия.

Изпълнителният шеф на Световната стратегия по прехраната изрази вяра, че тази премия "ще пробуди мнозина по света да осъзнаят, че към момента има хора, които си лягат всяка вечер гладни и умират от апетит ". Той загатна категорично рецесиите с дефицит на храна в района Сахел южно от Сахара, където се намира Нигер, Демократична република Конго, Йемен и Сирия.

За дванайсети път в историята на оценката Нобеловата премия за мир е присъдена на организация или персона, свързани с Организация на обединените нации, отбелязва Франс прес.

Лауреати на влиятелното отличие са също Международната организация на труда (1969 г.), Фондът на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) (1965 г.) и Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (1954 г.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР