Мира Рикардел, която е заместник на Джон Болтън, съветник по

...
Мира Рикардел, която е заместник на Джон Болтън, съветник по
Коментари Харесай

Оставка в Белия дом по желание на Мелания Тръмп

Мира Рикардел, която е заместител на Джон Болтън, консултант по въпросите на националната сигурност на Тръмп е напуснала поста си, след скандал с американската първа дама Меланния Тръмп, оповестява БиБиСи.

Рикардел " напуща Белия дом, с цел да премине към нова роля в администрацията ", разяснява представителят на Белия дом Сара Сандърс.

Мелания Тръмп изясни тази седмица, че Рикардел " към този момент не заслужава достойнството да служи в Белия дом ". Съобщава се, че двете са се скарали по време на обиколка на Африка през октомври. Отстраняването на Рикардел е на фона на информация в американските медии, че Доналд Тръмп се готви да в профил началника на щаба на Белия дом Джон Кели или министъра на вътрешната сигурност Кирстян Нилсен.

Сандърс изясни, че Рикардел " ще продължи да поддържа президента ".

Според американските медии, госпожа Тръмп и Рикардел се имали спорили за разположението и местата за сядане в самолета. Мелания Тръмп разяснява, че дава на президента " почтени препоръки и почтени отзиви и по-късно той прави това, което желае да направи ".

Според " Уол Стрийт Джърнал ", госпожа Тръмп има вяра, че Рикардел стои зад някои от " негативните истории " за американската първа дама и нейния личен състав.

Рикардел е нает от съветника по националната сигурност Джон Болтън и има десетилетия опит в американското държавно управление. Тя е работила в защитата под управлението на президента Джордж Буш, както и при републиканския сенатор Боб Доу, когато той е бил водач на болшинството в Сената.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР