Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев

...
Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев
Коментари Харесай

Скандал! Шефът на Спешна помощ обвини Мира Добрева в долни лъжи, водещата крещи, Иво Никодимов я мъмри

Мира Добрева и шефът на Спешна помощ доктор Георги Гелев се се хванаха за гушата с поради припаднала нейна гостенка пред Българска национална телевизия. По-рано журналистката разгласява ядосан пост за случая. В него тя изясни, че момичето е припаднало и е чакало към 50 минути кола за спешна помощ.

В студиото бе показан запис от охранителната камера, на който доста ясно се вижда какво се случва и в какъв брой часа. Часовникът на монитора демонстрира, че колата за спешна помощ в действителност е закъсняла, само че не тъкмо толкоз, колкото е написала Добрева. " В коментара на Мира Добрева има няколко истини, няколко полуистини и много неистини. Първият екип, който се освободи беше в Западен парк - нямахме свободни екипи ", съобщи доктор Гелев.

" 13 екипа при 252 повиквани - с толкоз останахме, откакто освободихме колежка поради гибел в фамилията ", изясни още незабавният доктор. В студиото бяха показани и разпечатки от телефонните позвънявания и джипиеса.

В резултат Мира Добрева избухна, когато Гелев я упрекна в неистина. Водещият Иво Никодимов мигновено я смъмри на висок звук, че това е неговото предаване и няма право да взима думата му.

" Таванът ни е 25 екипа при европейски стандарт от 60. Става въпрос за 2-милионен град, какъвто е София. В този ден сме имали 12 екипа, с тъга ги докарваме до 20 ", изясни още доктор Гелев.

" За злополуката на Владая са изпратени 7 коли за спешна помощ, още три са били на други злополука. И това в границите на 7 минути. И това е направено от тези " нечовеци ", както е написала Добрева ", заяви шефът на Спешна помощ.

Той разруши журналистката по всички пунктове. " Като не сме хора, какви сме - кроманьонци, неандарталци... ", обърна се възмутеният началник на Спешна помощ към Добрева.

Стана ясно, че не е имал свободен екип, колата за спешна помощ не е закъсняла толкоз, колкото е написала журналистката.

Добрева в следствие изгуби тотално надзор и стартира да разяснява за какво бил пушил водача на колата за спешна помощ. " Защо да не пуши, когато кабината е изцяло изолирана от болните ", отсече доктор Гелев.

Добрева също заплаши доктор Гелев със съд, а той и отговори, че " всеки познава адвокати ". След това журналистката от Българска национална телевизия съобщи, че лекарите си " имат пиари, които можели да оправят нещата ". Също по този начин, тя упрекна лекарите във подправяне на данните, които бяха показани в студото.

Д-р Гелев пък на собствен ред прикани обществото да почита труда на лекарите, тъй като той в действителност е доста тежък. Той добави, че натискът върху медиците от страна на хората към този момент е доста огромен. " Отиваш някъде и не знаеш дали ще те посрещнат с секира ", разясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР