Мира Андреева нямаше класиране за световната ранглиста само допреди година

...
Мира Андреева нямаше класиране за световната ранглиста само допреди година
Коментари Харесай

Пореден подвиг: 16-годишната Андреева отпусна само 3 гейма на бивша финалистка от Шлема

Мира Андреева нямаше класиране за международната класация единствено допреди година и към момента се състезаваше при девойките при започване на сегашния сезон, само че 16-годишната рускиня твори същински възторг през последните месеци в WTA Тура и несъмнено наподобява като че ли няма да спре да го прави още дълги години.

Тийнейджърката мина с лекост квалификациите на WTA 1000 конкуренцията в Пекин, след което на старта разгроми някогашната номер две Барбора Крейчикова. Вчера пък Андреева подпечата своето място на 1/8-финалите, отпускайки единствено три гейма на своята сънародничка Анастасия Павлюченкова - 6:2 6:1.

Успехът пък подсигурява на Андреева конфликт против международната номер пет Елена Рибакина, като това ще бъде първи мач сред новата звезда на международния тенис и миналогодишната шампионка от Уимбълдън.

Андреева започва стремително срещата и реализира брейк на нула още в първото подаване на тогавашната подгласничка от Ролан Гарос. Квалификантката вземаше топката извънредно рано и задаваше движение, което беше непостижимо за нейната надалеч по-опитна съперничка. Бившата номер 11 въпреки всичко се активизира и се разписа в резултата, само че последва нова мълниеносна серия от бързи точки в актива на тийнейджърката и тя постави точка на разногласието в първия сет, реализирайки още един пробив.

Втората част стартира обнадеждаващо за 12-кратната WTA шампионка, която съумя да завоюва първото си подаване, единствено че оттова насетне беше безусловно безпомощна и Андреева завоюва всеки един гейм до приключването на конфликта.

Mirra Andreeva dropped 7 games combined against both 2021 Roland-Garros finalists
— Bastien Fachan (@BastienFachan)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР