МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието

...
МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието
Коментари Харесай

МИР ще участва в работна група на Министерство на правосъдието за Търговския регистър

МИР ще взе участие в работна група на Министерство на правораздаването за бъдещи нормативни промени, свързани с Търговския указател, стана ясно през днешния ден на среща сред представители на сдружението и министъра на правораздаването Цецка Цачева.

Председателят на организацията Георги Кардашев и членът на общото заседание на организацията и общински консултант инж.Симеон Славчев се срещнаха с министър Цачева, откакто през вчерашния ден МИР изпрати публично искане до нея за изясняване на случая с Търговския указател и предложение за присъединяване в бъдеща работна група по правене на законодателни промени.

По време на срещата министърът на правораздаването е дала отговор на писменото искане на МИР за съответен проект на деяние за справяне със обстановката с регистъра. Тя е прецизирала, че проектът има три съществени пункта.

Първата стъпка, която към този момент се извършва, е възобновяване на всички функционалности на Търговския указател. Второ - чака се да бъдат показани анализите и отчетите на службите, които сега са в Агенцията по вписванията, включително и от Инспектората на Министерството на правораздаването. И трето - предприемане на дейности по нормативни промени, с оглед констатацията в отчетите. По думите на министъра на правораздаването след възобновяване на регистъра, ще бъде основана гореща телефонна линия за жители, на която да се получават сигнали за зародили проблеми.
След уточняване на проекта за деяние, Цачева е предложила на представителите на Сдружение „ Мрежа за начинания и решения ” да вземат интензивно присъединяване в възможната бъдеща работната група.

От МИР са декларирали подготвеност да вземат участие с експерти-юристи, както и с IT експерти, които да дадат своите оферти за попречване на бъдещи сривове на системата на регистъра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР