Миопията е зрителен дефект, при който човек вижда добре наблизо,

...
Миопията е зрителен дефект, при който човек вижда добре наблизо,
Коментари Харесай

Тези витамини и микроелементи са важни при късогледството

Миопията е зрителен недостатък, при който човек вижда добре наоколо, само че много неприятно в далечината. Както означи ръководителят на Rebuild Your Vision Тайлър Соренсен, има доста изследвания, които демонстрират, че това положение е наследствено. Най-често късогледството се диагностицира при деца по време на юношеството, само че от време на време се развива и при възрастни хора. В риск са хората, които прекарват доста време в четене или пред монитора на компютъра.

Има няколко метода за попречване на проблеми със зрението, споделя Соренсен. Едно от тях е да се храните уравновесено. Специалистът означи, че при късогледство е потребно да се включат в менюто храни, богати на С и D, калций, селен, магнезий и хром.
Децата стоят три пъти по-дълго пред компютрите в пандемията
Децата остават съвсем тройно по-дълго от предложеното време пред екраните на електронните устройства по време на пандемията. Това сочи...

Например витамин D може да се набави посредством ястие на морска риба като сьомга и риба звук, както и яйца и гъби. Витамин С е от решаващо значение за здравето на очите, защото оказва помощ на тялото да създава и поддържа съединителна тъкан и да поддържа здрави кръвоносните съдове, прибавя Соренсен.

Роговицата на окото съдържа колаген, който образува основата на съединителната тъкан. Последният, от своя страна, получава хранителни субстанции от плодове и зеленчуци, богати на витамин С. Големи количества витамин С има в цитрусовите плодове, ягодите, броколите, чушките, а също и доматите, напомня специалистът.

Бадеми, авокадо, кафяв ориз, кашу, леща, фъстъци, спанак и пълнозърнест самун са с високо наличие на магнезий. Соренсен предлага млечните артикули и печен фасул като източници на калций.

Селенът може да се получи елементарно от бразилски орехи, сьомга, камбала, шунка, сардини, скариди, кафяв ориз, яйца и говеждо месо, прибавя специалистът. Друг микроелемент, който е значим за здравето на очите, е хромът, защото оказва помощ за балансиране на вътреочното налягане. Соренсен уточни лука и доматите като най-хубави източници на хром.
Нови доказателства за връзката сред локдауна и късогледството при децата
Ново китайско изследване прибавя тежест към възходящия брой проучвания, които свързват късогледството при децата с карантините и блоки...

По-рано Тайлър Соренсен приказва за това по какъв начин да се оправим с високото вътреочно налягане без медикаменти. Има няколко елементарни метода, сподели той.

За да се намали вътреочното налягане, първата стъпка е да се възстановяват равнищата на инсулин в кръвта, сподели Соренсен. Инсулинът може да аргументи повишение на очното налягане. Затова е рационално да избягвате храни, богати на захар и въглехидрати, като газирани питиета, нишестени храни, сладкиши и самун.

Освен това физическата интензивност ще помогне за справяне със положението. Това може да бъде вървене, плуване или колоездене.

Също по този начин е значимо. Сред най-доказаните способи са дихателните практики, йога, вървене.
Как да запазим зрението на детето си при отдалечено образование?
" Най-опасни (бел.ред. за децата) са мобилните цифрови устройства – телефон и таблети, защото децата ги приближават изключителн...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР