Миню Стайков е продал бизнесът си с производство на алкохол,

...
Миню Стайков е продал бизнесът си с производство на алкохол,
Коментари Харесай

Джан джун, гледай как се прави! Миню Стайков продал СИС Индустрийс дни, преди акцията на прокуратурата

Миню Стайков е продал бизнесът си с произвеждане на алкохол, сподели инспекция на “България Днес”.
Сделката става факт два месеца преди ареста на Стайков поради следствие на незаконна група за данъчни закононарушения и произвеждане на незаконни цигари, демонстрират документи в Търговския указател.
Проверка във фирмените документи сочи, че още от 2016 година Стайков е почнал да се дистанцира от собствеността на алкохолните фабрики. Тогава в “СИС Индустрийс”, която от своя страна е притежател на “Винпром Карнобат”, като акционери влизат две офшорни компании - “Фронтиър Холдингс” и “Синевикс”, придобивайки 96 % от акциите. В документите, оповестени в Търговския указател, техните действителни притежатели не са посочени. Има само имена на чужденци, настоящи като пълномощници.
В началото на тази година трансформациите към собствеността на винпрома в Карнобат не престават. Първо през март офшорките продават акциите си в “СИС Индустрийс” на компании и семейството резервира едвам два % от акциите във винзавода. В началото на юли е извършено ново общо заседание на алкохолната компания. То изпреварва с няколко дни разбиването на незаконната фабрика за цигари, която по самопризнания на прокурори води и до разплитането на цялата финансова спекулация.
На въпросното заседание голяма част от акциите са трансферирани на предприемача от Банкя Стефан Горинов, който в предишното е измежду създателите на “СИС Индустрийс”. Публикации в електронни уеб сайтове настояват, че Горинов има роднинска връзка с военачалник от Държавна сигурност и секретарка на Тодор Живков. Репортер на “България Днес” опита да се свърже без триумф с него, с цел да удостовери тези изказвания, и получи коментар за договорката с алкохолния цех.
В резултат на покупко-продажбите Миню Стайков резервира едвам 2% от собствеността на винзаводите посредством брачната половинка си. Това от своя страна съгласно адвокати прави извънредно проблематично доказването на неговата виновност за пране на пари посредством винпрома.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР