Миньорите на Биткойн (BTC) отбелязват значителни печалби поради рязкото увеличение

...
Миньорите на Биткойн (BTC) отбелязват значителни печалби поради рязкото увеличение
Коментари Харесай

Биткойн: Таксите в мрежата достигат връх – каква е причината?

Миньорите на Биткойн (BTC) означават обилни облаги заради внезапното нарастване на таксите за транзакции, които доближават най-високите си равнища от април 2021 година насам.

Този скок, регистриран в неделя на равнище от над $37 за транзакция, отразява доста нарастване по отношение на предходната междинна стойност от $1-$2 през септември и началото на октомври, съгласно данни на BitInfoCharts.

Забележителното нарастване на таксите се дължи основно на възраждането на Ordinals – протокол, улесняващ съхранението на незаменяеми токени (NFT) в блокчейна на Биткойн, наричани Inscriptions.

В интервала от петък до неделя потребителите генерираха повече от 1.2 милиона нови Ordinals Inscriptions, което докара до струпване на към 300,000 транзакции, очакващи удостоверение, което може да се сметне за претоварване на мрежата.

Миньорите, които печелят BTC , като обработват блокчейн транзакции, в този момент генерират дневен доход от към $63 милиона единствено от такси, което възлиза на към $23 милиарда годишно. Тази цифра е съвсем четири пъти по-висока от междинната стойност за последните две години.

Маркъс Тилен от 10x Research и началник на изследванията в Matrixport означи:

Освен това напоследък акциите за рандеман на Биткойн показват по-добро показване от самата цена на BTC. Докато BTC означи 7% нарастване през декември, акциите на добивни компании като Marathon Digital (MARA), Riot Platform (RIOT) и Cleanspark (CLSK) набъбнаха с сред 15% и 40% през същия интервал.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР