Миньорите и енергетиците от сдружение Миньори и енергетици заедно подготвят

...
Миньорите и енергетиците от сдружение Миньори и енергетици заедно подготвят
Коментари Харесай

Миньори и енергетици подготвят ново протестно автошествие

Миньорите и енергетиците от съдружие " Миньори и енергетици дружно " приготвят ново протестно автошествие в отбрана на комплекса " Марица-изток ".

Това заяви ръководителят на Управителния съвет Станимир Георгиев. " Все още не сме взели решение по кое време тъкмо ще се организира. Изчакваме да забележим дали ще има реакция от виновните институции до които изпратихме нашата декларация ", добави той.

Припомняме, че преди седмица миньорите и енергетиците организираха четвърто автошествие и излязоха с декларация , която е изпратена до Народното събрание и до президента Румен Радев, с искане са унищожаване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания.

Това, съгласно протестиращите, ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на електрическа енергия, добивана от въглищни топлоелектрически централи и конкурентна среда при производството на електрическа енергия.

Протестиращите желаят и осъществяване на концесионния контракт на " Мини Марица-изток ", като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в комплекса - една част да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.

Те се оповестиха срещу излизането на битовите консуматори на свободния пазар, което съгласно тях това ще докара до " немислимо нарастване на цените и непостижими сметки за ток ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР