Миньори и енергетици на митинг в защита на работните местаЗащита

...
Миньори и енергетици на митинг в защита на работните местаЗащита
Коментари Харесай

Миньори и енергетици на митинг в защита на работните места

Миньори и енергетици на протест в отбрана на работните места Защита на работните места и съответни ограничения за избавление на българската енергетика ще изискат миньори и енергетици от КНСБ на протестен протест . Той ще се организира на следващия ден от 10:00 часа в Раднево , където синдикалистите чакат отговор от отрасловия министър Теменужка Петкова какви са  конкретните задължения, които страната поема за обезпечаване бъдещото развиване на комплекса до привършване на въглищните ресурси.
 
Хората в комплекса се опасяват за бъдещето си , а напрежението ескалира от няколко месеца, е мнението на синдикалните водачи в Мини Марица-изток и Топлоелектрическа централа 2. Те се притесняват, че след една година хиляди фамилии ще останат без издръжка.

На въпрос дали се готвят огромни съкращения в ММИ, министър Петкова отговори негативно, само че до 2020 година. Затова, митингът е един старт за опазване на работните ни места , е мнението на ръководителя на Държавно стопанско обединение на КНСБ при " Мини Марица - изток " ЕАД Наско Митев.

Необходим е механизъм, който да ни дава сигурност напред в годините, безапелационен е и сътрудника му от Топлоелектрическа централа 2 Деян Дяков. Миньори и енергетици от комплекса към този момент не имат вяра на обещания, а упорстват за съответен документ за цялостната визия за развиването на енергетиката в период до 2050 година .
 
Едно от настояванията на протестиращите е ясна позиция на страната ни против завишаването на екоизискванията , която да бъде изразена на конференцията по изменението на климата в Катовице . Българската делегация ще се води от президента Румен Радев, само че синдикалните водачи показаха своите терзания за изхода от форума, който по думите им е просрочен, защото дейната позиция на България към момента не е публично известна. -->
 
Яснота по държавната позиция се чака в петък, когато президентът Румен Радев ще се срещне с двамата синдикални водачи Пламен Димитров и Димитър Манолов .
 
Синдикалисти от КТ „ Подкрепа ” излизат също на митинг, само че в София на 29 ноември .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР