Миньор (Перник) приема днес Етър (17:00 часа) в последен мач

...
Миньор (Перник) приема днес Етър (17:00 часа) в последен мач
Коментари Харесай

Решаващ мач за Христо Янев начело на Миньор

Миньор (Перник) приема през днешния ден Етър (17:00 часа) в финален мач от 9-ия кръг във Втора лига. Той може да се окаже финален и за старши треньора на перничани Христо Янев, оповестява " Тема Спорт ". Провал против болярите съвсем несъмнено ще значи, че " чуковете " ще имат нов ментор. Янев се чака да бъде освободен. Така че конфликтът с виолетовите се оказва финален късмет за младия треньор да резервира поста си. Столът му от дълго време се клати, а загубата от Беласица с 0:1 в предходния кръг още повече разбуни духовете.

Жълто-черните влязоха в серия от пет следващи дуела без победа - три ремита и две провали. Те изгубиха и последното си домакинство - 1:2 от Спортист Своге. Миньор се свлече до нежеланото 14-о място в класирането с едвам 9 точки, пристигнали след 2 победи и 3 равенства. Очакванията към перничани бяха доста по-големи, а преди началото на сезона те сами подвигнаха високо летвата, като афишираха публично упоритости за промоция. Засега обаче всичко това наподобява прекомерно нереалистично на фона на слабата продукция напоследък.

Това е втори престой на Христо Янев отпред на чуковете. Бившият ментор на ЦСКА пое отново жълто-черните преди близо 2 години - на 1 октомври 2020-а, като наследи Юрий Васев. Той бе освободен след загуба с 1:5 от Литекс в Ловеч. От тогава до през днешния ден, за две лета отпред на Миньор, Янев е водил тима в 66 турнирни срещи, в които е записал цели 20 загуби при 19 равенства. Твърде дребен % победи за близо 24 месеца работа.

Ръководството на няколко пъти се застъпи за него през това време, само че при неуспех против Етър през днешния ден картината се чака да се промени.
 Миньор (Перник) се раздели с Андреас Васев
Миньор (Перник) се раздели с Андреас Васев

Съобщиха от клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР