Миньор (Перник) отговори на нападките от страна на , които

...
Миньор (Перник) отговори на нападките от страна на , които
Коментари Харесай

Миньор отговори на нападките на Струмска слава относно COVID-19

Миньор (Перник) отговори на нападките от страна на, които упрекнаха перничани, че те са повода за многото инфектирани в отбора на радомирци. Вчера (6.11) старши треньорът призна, че съгласно него проблемите в Струмска популярност са пристигнали точно след гостуването на Миньор.

Ето какво оповестиха от пернишкия клуб в формалната си страница (без редакторска намеса):

“Футболен клуб „ Миньор – Перник “ с изненада научи, че е отговорен за съзнателно критата болест от ковид в Радомир.
Само зле просветен и неинформиран човек може да изрече: „ Досега сме се пазили. Но за мен нещата пристигнаха от гостуването на Миньор. Там имаха трима инфектирани и вижте какво се случи с нас. Сега остава ние да отидем в Добрич и там да се разболеят тези, които не съумяха първия път “.

Ръководството на Миньор е изрично, че здравето и живота на хората стои над всичко и отговорно съблюдава протокола, написан от Министерството на младежта и спорта и Медицинската комисия при БФС. Нещо повече, ние като клуб, който бе обиден Ковид 19 още преди няколко месеца, не можем да се вършим на „ тарикати “ и ще разбираем за какво:
И в двата случая при поява на вируса при наши футболисти сме реагирали бързо и професионално.

През месец август при поява на признаци предизвикахме проби и карантинирахме тима с ясното схващане, че това може да се отрази на подготовката и цялостното ни показване през сезона. През миналата седмица след срещата с Пирин, наши футболисти се оплакаха от неразположение през почивните два дни дадени на тима. Последваха незабавни проби още в понеделник, които бяха отрицантелни. Въпреки това след ден на бе изработен втори PCR, оказал се позитивен. Последваха нови проби за всички в клуба в два поредни дни (четвъртък и петък), карантина за още трима футболисти и сакат състав, само че единствено със здрави състезатели, дали два негативни резултати в проучванията. ФК Миньор – Перник може да потвърди писмено, че е подхванал всички нужни ограничения, с цел да резервира здравето на своите и съперниковите футболисти, оставяйки на назад във времето резултатът от футболната среща със Струмска популярност.

В същото време до нас през цялата предходна седмица доближаваше информация за заболели футболисти в Радомир и неналичието на тестване, макар симптоматиката. Оставяме на съвестта на сътрудниците от управлението на Струмска популярност и на клубния им доктор многото позитивни проби при тях.
Нито Миньор, нито БФС са отговорни за неналичието на отговорност.
Бъдете здрави! ".

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР