Миньор Перник! Име, което всява страх! В последно време не

...
Миньор Перник! Име, което всява страх! В последно време не
Коментари Харесай

Феновете на "Миньор" или ръководство по футболна агресия

" Миньор " Перник! Име, което всява боязън! В последно време не толкоз в противниците си на терена, само че пък почитателите пазят мемоари и си плюят три пъти в пазвата преди да престъпят прага на " Стадиона на мира " - китно оборудване в пернишкия парк, което се слави с всичко друго, само че не и със спокойна конюнктура.

Съдбата просто си е изиграла неприятна смешка да остави " Миньор " да семейства на стадион, в чието име участва думата " мир "! Онези дерящи гърло " жълто-черни " почитатели са си такива - прочувствени, гръмогласни и търсещи правдивост... или най-малко онази, която тях ги устройва.

Привържениците може да имат имидж на страшни бабаити и хора с много тънки нерви, само че не се заблуждавайте! Има едно нещо, което обичат повече от всичко на света и това е " Миньор " и своята чест и постоянно ги бранят с всички сили, винкели и... пушки.

Така беше и по време на последния мач на " чуковете ", този път не в Перник, а в Пазарджик. И там почитателите вилняха по познатия метод. Резултатът - ранени, без заплаха за живота, завръщане на паметна фигура на ултрас - небосклона с прякор " чичо Пешо " и стотици въпроси като " Новина ли е, че почитателите на " МиньорО " са се сбили? ".

Предвид репутацията им, не! Сами те даже обявиха, че са жертвата в тази ситуация. Но по какъв начин да повярваш на хора, които преди няколко месеца набиха и... заместител кмета на Перник и стреляха с пушка (или прашка) от своя бранш?

Класация на най-култовите изцепки на агитката е мъчно да се направи, тъй като конкуренцията е голяма, само че пък си заслужава те да се съберат в общ материал.

" Миньор " Перник - " Германея " Сапарева Баня, 2017 година

Заместник кмета на града стана обект на експанзия през април, когато " чуковете " заподозряха, че мачът, приключил 1:1 е продаден. Всъщност агитката реши, че приятелите на Денислав Захариев имат нещо общо с това и ги атакува. Той се притече на помощ и получи няколко удара.

" Миньор " Перник - ЦСКА, 2010 г

Първа аудиенция на новия тогава селекционер на националния тим на България - Лотар Матеус на " Стадиона на мира "! Атмосферата е следната: Димки, факли, викания и... загуба от " алените ". Финия немец не дочаква края на срещата, само че футболистите на пернишкия гранд нямат този шанс.

Пръв гнева на феновете посреща треньорът Стойчо Стоев. Никой не приказва за оставка. " Миньор " не се напуща току по този начин, а единствено през натрупа. И почитателите са подготвени да изпълнят заканите си. След като се схващат с наставника, че при последващо нарушение ще хвърчат глави, поизнервените почитатели се трансферират към рейса на футболистите. Търсят Роналдо. Но не Кристиано, а Даниел Златков. Полицията се пробва да застане сред последователи и футболисти, само че не и сред камъните, които летят към рейса.

След 70 минути ангажименти и залпове от предмети, транспортното средство потегля.

" Миньор " Перник - " Левски ", всяка среща

" Сините " са най-големият дразнител на " Миньор "! Всяко посещение на агитката на " Левски " е съпроводено с ново прекарване близо до гибелта. През 2009 година гостуващ последовател беше уцелен с въздушна пушка още на слизане на гарата!

Датата е 14 април 2001 година При 0:1 при започване на второто полувреме, капитанът на перничани Тони Евтимов си хвърля двете обувки и лентата по съдията Антон Генов. Старт на хаоса! Залп от камъни от трибуните, конфликти с полицията. Реферът стопира мача! " Миньор " губи служебно с 0:4 и е навън от " А " група.



" Жълто-черните " не се отхвърлят. Обграждат съблекалнята на гостите от столицата и държат управлението, футболистите и съдиите на терена до среднощ. Заплахите са общоприети: разпра, пердах с винкели и гибел.

2011 година следващо посещение на " Левски " в близкия до София град. Фен на " сините " е уцелен в главата с пушка, импортирана в бранша на домакините. Ръководството още отхвърля на стадиона да е вкарано огнестрелно оръжие. Според тях е стреляно с... праша. Срещата въпреки всичко приключва и вечно остава въпросът: " С какво стрелят почитателите на " Миньор "? "

" Миньор " Перник - ЦСКА, 1997 година

Оказва се, че няма значение оръжието, а мерника. Треньорът на гостите Георги Василев не посмя да направи крачка отвън скамейката. Причината - стотиците снежни топки, които връхлитаха върху него при всеки опит да следи събитията на терена. На прибиране пък го съпровождаха петима служители на реда с щитове.

" Миньор " Перник - " Локомотив " София, 2012 година

" Стадионът на мира " в действителност има ВИП ложа, която наподобява много на затворническа килия, само че пък прави работа за запазване на живота и здравето на гостите. Естествено, не постоянно! Десетима последователи докопаха изпълнителния шеф на столичните " железничари " - Георги Марков. Феновете твърдяха, че някогашният футболист на " Левски " самичък е предизвикал нахлуването, което се размина със съществени пострадвания поради бързата реакция на полицията.

За някои може да е скандално, за други, измежду които са почитателите на " Миньор ", такива подиуми са естествени. Те се случват съвсем всяка седмица, увериха ни те. На " Стадиона на мира " (по настоящем стадион " Миньор " ) не всичко е умерено, изключително когато смесиш тънките пернишки нерви със събитията на терена. Едно обаче не може да отречем на представителите на миньорския град - подготвени са на всичко за обичания си " Миньор ", даже да поступат, прострелят или... включат в хореографията някой външен почитател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР