Минути след мача на ст. Васил Левски снощи председателят на

...
Минути след мача на ст. Васил Левски снощи председателят на
Коментари Харесай

Грег Кларк: Отвратителна вечер за историята на футбола

Минути след мача на ст. " Васил Левски " нощес ръководителят на британската Футболна асоциация Грег Кларк дефинира случилото се като " една от най-отвратителните вечери в историята на футбола ". Кларк добави, че УЕФА ще направи цялостно следствие на случая. Кметът на Лондон Садик Кан е един от хилядите консуматори в " Туитър ", коментиращи случая и призоваващи европейската футболна централа за наказателни процедури, достигащи до това страната ни да бъде изхвърлена от всевъзможни публични шампионати.

Очаквано фокусът на медиите в Европа не бе върху безапелационната победа на Англия, а върху прекъсването на срещата на два пъти поради расистки изяви. по адрес на тъмнокожи играчи.

Българските почитатели опозориха страната си, европейският футбол и, да се надяваме, надълбоко засрамиха президентът Боби Михайлов, продължава пратеникът на " Гардиън ". Той засяга по какъв начин шефът на футболния ни съюз неглижира предходни недоволства на англичаните от български почитатели. Михайлов не излезе пред публицисти след мача. " Болен тормоз ", е заглавието на " Сън ", Англия смаза България във вечер на срама, написа " Дъ Телеграф ". Самият Михайлов си потегли 20 минути преди края на мача с Англия.

Кадри на британската телевизия АйТиВи, предаваща срещата, ясно са уловили български почитатели, вдигащи десни ръце за нацистки привет и отправящи маймунски звуци към чернокожите футболисти Мингс и Стърлинг.

Физически ми призлява да чувам това, сподели футболната легенда Рой Кийн, който разясняваше мача по същата телевизия. Колегата му Иън Райт съобщи, че е горделив с реакцията на всички британски играчи, които бяха на път да прекратят мача. Те обаче излязоха и за втората част, в която Стърлинг записа второ свое попадение, до момента в който от трибуните още веднъж се чуваха маймунски звуци по негов адрес. " Кой вкара на расистите? Рахим Стърлинг ", дадоха отговор британските почитатели. " Съжалявам, че България е представлявана от такива идоти на стадиона ", написа самият футболист в " Туитър " след мача. " Расизмът няма място в обществото и футбола ", добави капитанът Хари Кейн. Друг негър англичанин, който също се разписа в българската врата, Маркъс Рашфорд, адмирира постъпката на капитана Ивелин Попов, който се опита да приказва с почитателите.  Треньорът на англичаните Гарет Саутгейт разгласи, че на почивката не са обсъждали вид да не излязат за второто полувреме, с цел да не победи расизма.

фото Спортал
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР