Минути след като президентът Джо Байдън положи клетва, Пекин наложи

...
Минути след като президентът Джо Байдън положи клетва, Пекин наложи
Коментари Харесай

Байдън влезе в Белия дом като президент, Пекин налага санкции

Минути откакто президентът Джо Байдън постави клетва, Пекин наложи наказания на 28 американски физически лица, измежду които и към този момент някогашният държавен секретар Майк Помпео.

Причината са техни дейности, довели до намесата във вътрешните работи на Китай. На тях и техните близки е неразрешено да влизат в континентален Китай, Хонконг и Макао.

28-те, както и компании и институции, които са свързани с тях, няма да могат да вършат бизнес в Китай.

В първата тирада си тирада като държавен глава Джо Байдън насочи посланието, че Америка още веднъж ще е ангажирана с решаването на интернационалните проблеми.

" Ще обновим съюзите си и още веднъж ще играем основна роля. Ще водим със силата на нашия образец “, сподели новият американски президент.

В първата си демонстрация като държавен глава на Съединени американски щати Джо Байдън посети Арлингтънското национално гробище във Вашингтон, където отдаде респект на починалите ветерани и герои на страната дружно с трима някогашни президенти и техните фамилии, съобщи Асошиейтед прес.

След като поставиха клетва и встъпиха в служба, президентът дружно с първата дама Джил Байдън, и вицепрезидентката Камала Харис дружно с нейния брачен партньор Дъг Емхоф, оглавиха церемонията по полагане на венец пред Гроба на незнайния боец.

Байдън и Харис допряха венеца, преди да сведат глава пред него в молитва и да се прекръстят.

В церемонията взеха присъединяване някогашните президенти Барак Обама, Джордж Буш-младши и Бил Клинтън дружно със съпругите си.

После Джо Байдън се насочи към Белия дом, с цел да предприеме първите си съответни стъпки като държавен глава. Байдън и брачната половинка му Джил за първи път влязоха в Белия дом като президент и първа дама.

Двойката беше придружавана от свои родственици. Те стигнаха до Белия дом, съпровождани от боен церемониал.

Очаква се Байдън да подпише президентски укази, с които да анулира някои от последните разпоредби на своя предходник Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР