Минусови температури през целия ден в страната. 16 градуса под

...
Минусови температури през целия ден в страната. 16 градуса под
Коментари Харесай

Минусови температури се очакват на Богоявление

Минусови температури през целия ден в страната. 16 градуса под нулата регистрира термометърът тази заран в Кнежа.

За обичащите топло време - добра вест няма.
Христо Христов, дежурен синоптик, Национален институт по метеорология и хидрология: Днес и на следващия ден - студено време с превалявания от сняг през утрешния ден.
И на следващия ден температурите ще бъдат минусови. Това обаче няма да спре всички искащи да влязат в ледените води, с цел да спасят християнския кръст.
Христо Христов, дежурен синоптик, Национален институт по метеорология и хидрология: : Сладката вода по Дунав е 2-3 градуса над нулата, до момента в който по нашето Черноморие е 6-7 градуса. По-малките водоеми - даже някои от тях са замръзнали, както езерото в Дружба.
Поверието гласи, че в случай че времето на Йордановден е студено, годината ще бъде плодородна.
Христо Христов, дежурен синоптик, Национален институт по метеорология и хидрология: Би трябвало доста плодородна даже да бъде, защото се чакат много под нулата температури. В доста от водоемите кръстът би трябвало да замръзне.
За утрешния празник най-студено ще бъде в Добрич, Разград, Казанлък и София. На някои места сняг ще завали още тази нощ. Но макар всички минуси в прогнозата, поверието споделя, че колкото и студено да е, в нощта против Богоявление небето изпълнявало стремежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР