Минстратегпром [докладва] за собственото си производство. Успешно приложение на нашите

...
Минстратегпром [докладва] за собственото си производство. Успешно приложение на нашите
Коментари Харесай

Зеленски: Украинско оръжие с голям обсег порази цел на 700 километра

" Минстратегпром [докладва] за личното си произвеждане. Успешно приложение на нашите оръжия с огромен обхват: задачата е изумена на 700 км! " - съобщи Зеленски, без да даде други детайлности. За каква цел приказва той, не е ясно до дъно, само че евентуално става дума за псковското летище.

През нощта на 30 август дронове нападнаха летището на Псков, ситуирано на 700 километра от границата с Украйна. Според разузнаването на украинското министерство на защитата четири военнотранспортни самолета Ил-76 са били унищожени, а други два са развалени.

Украйна се нуждае от към 160 изтребителя F-16, с цел да получи преимущество в небето против Руската федерация, съобщи в това време Зеленски в изявление за португалския ефирен канал RTP.

" Днес имаме съглашение за бъдеща доставка на 50-60 изтребителя. Общо имаме потребност от към 160 изтребителя, с цел да разполагаме с мощни военновъздушни сили, които ще попречат на Русия да господства във въздушното пространство ", сподели украинският президент.

Той също по този начин съобщи, че доставките на самолетите се случват " по-късно, в сравнение с му се е желало ", а Руската федерация има " безусловно " владичество в небето. Той съобщи, че самолетите би трябвало да дойдат в Украйна при започване на идната година.

Зеленски споделя, че изтребителите са нужни за защита и отбрана на цивилното население, а не за нахлуване. А също и за отбрана на корабоплаването в Черно море.

Ден преди този момент в. " Ню Йорк Таймс " писа, че може да отнеме години, с цел да се обучат и приготвят задоволително украински водачи на F-16, които да обезпечат задоволително въздушно прикритие.

Същевременно Киев подписа съглашение за взаимно произвеждане на въоръжение с една от най-големите отбранителни компании в света - английската BAE Systems. Като част от него украинското държавно управление възнамерява да сътвори взаимно произвеждане на леки артилерийски оръдия L119 на територията на страната.

Други артикули на BAE Systems - гаубици M777 и бронетранспортьори CV90 - към този момент се употребяват на фронта, съобщи Зеленски на среща с управлението на английския тръст в Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР