Минск. В разполагането на руска военновъздушна база на територията на

...
Минск. В разполагането на руска военновъздушна база на територията на
Коментари Харесай

РИА Новости: В Беларус не виждат смисъл да разполагат руска военна база на своя територия

Минск. В разполагането на съветска военновъздушна база на територията на Беларус „ няма нито на практика, нито политически, нито боен смисъл “, съобщи в изявление пред РБК министърът на външните работи на страната Владимир Макей, предава РИА Новости .
Тази тематика нееднократно е повдигана от разнообразни медии, а в Москва и Минск са потвърждавали, че разискват тази опция.
Този път Макей посочи, че въпросът е изгубил новост поради развиването на актуалните технологии, а също така се усъмни, че разполагането на военни обекти ще укрепи стабилността и сигурността в района.
В същото време министърът акцентира, че решението на Минск не е обвързвано с „ въздействието на външни сили “, а става въпрос единствено за национални ползи.
По-рано неговият съветски сътрудник Сергей Лавров дефинира отводът на Беларус да се съгласи като „ противен епизод “. При това той означи съюзническият темперамент на двустранните връзки.
Повечето военни бази на Русия в чужбина са ситуирани в някогашните руски републики. По-специално, в Беларус има неповторима радиолокационна станция „ Волга “, предопределена за разкриване на далечни дистанции на изстрелвания на балистични ракети. Големи уреди са ситуирани и в Армения, Казахстан, Киргизстан и други страни.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР