Минск. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус няма

...
Минск. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Беларус няма
Коментари Харесай

„Интерфакс“: Лукашенко каза, че Минск няма да остане настрана в случай на война в Донбас

Минск. Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че Беларус няма да остане настрани, в случай че Западът „ отприщи война “ в Донбас или на границата с Русия, цитира думите му съветската организация “Интерфакс “

„ Те (Западът) схващат доста добре: в случай че още веднъж отприщят война в Донбас или някъде на границата с Русия, Беларус няма да остане настрана. И е ясно на чия страна ще бъде Беларус “, Лукашенко e декларирал това на среща по военната сигурност в Центъра за стратегическо ръководство на Министерството на защитата на Беларус, оповестиха от президентската пресслужба.

" Те схващат това, по тази причина започнаха да укрепват северната си белоруско-украинска граница. Въпреки че няма обстоятелства за това, през днешния ден няма аргументи. Има безспорна тишина и даже е по-тихо, в сравнение с беше преди ", добави той.

Въпреки това, означи президентът, " те разполагат боен контингент там и приказват за това искрено ". " Това са към 8 хиляди (военни ) на този стадий. Вие добре знаете какво се случва на западната граница с Полша и балтийските страни ", сподели Лукашенко.

Той разяснява „ дейните придвижвания към Руската федерация под прикритието на това, че тя „ ще нападна Украйна “.

" Нямам такава информация за плануваната офанзива на Русия против Украйна. Но в случай че имаше такива проекти, беларуските военни, в това число и аз, щяха да знаят за това. Щяхме да бъдем осведомени. Но ще го кажа още веднъж: обстоятелствата са на масата. ” – акцентира той.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР