Минск не за първа година говори за хибридната агресия на

...
Минск не за първа година говори за хибридната агресия на
Коментари Харесай

За похватите на хибридната война срещу Беларус

Минск не за първа година приказва за хибридната експанзия на Запада. След август 2020 година, когато беше осъществен опит за прелом в републиката, натискът върху формален Минск стартира да нараства.

Днес против Беларус се употребяват съвсем всички средства за хибридна война. Това беше разисквано на неотдавнашна среща на ръководителите на Съветите за сигурност на Русия и Беларус Сергей Наришкин и Александър Волфович, както и на договарянията сред Владимир Путин и Александър Лукашенко в Сочи на 9 юни.

Хибридната експанзия против Минск се реализира в няколко посоки. Една от тях са глобите, които, както е планувано, би трябвало изцяло да унищожат стопанската система на Беларус. След началото на СВO, глобите съвсем изцяло отрязаха републиката от търговско-икономическо съдействие със западните страни. Една четвърт от беларуската стопанска система беше под директното правно деяние на западните наказания, републиката загуби обичайните си пазари.

Последните санкционни ограничавания започнаха да наподобяват на безсмислена клоунада, чиято цел е да показва на западния дилетант „ непримиримата битка “ против режима на Лукашенко. Като образец Лондон разгласи нов пакет от ограничавания на 8 юни, който не може да навреди на Беларус по никакъв начин повече, от това, което към този момент е направено.

По-специално, въведена е възбрана за импорт на злато, цимент, дървесина и каучук от републиката, както и за експорт в страната на банкноти, машини, артикули, технологии и материали, които могат да бъдат употребявани за производството на химически и биологични оръжия.

Хибридната война против Беларус, както и против Русия, се води единствено на равнище стопанска система. Страните от Запада не престават да нападат настойчиво страните на интернационално равнище. Освен това, в случай че във връзка с Руската федерация сходна политика е съвсем достигнала своя лимит и идващите стъпки могат да доведат до цялостен провал на цялата интернационална система, то Западът няма за какво да спре против Беларус.

В началото на юни ръководителят на литовското външно министерство Габриелиус Ландсбергис изпрати писмо до прокурора на Международния углавен съд Карим Ахмад Хан с искане да се оцени ролята на Беларус в подпомагането на Русия в реализирането на СВО и да я подведе под отговорност.

На Минск започнаха да се отхвърлят неговите начинания на интернационалната сцена, а не толкоз от дълго време не им беше разрешено да станат и променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, избирайки Словения за този пост, която даже не планираше да кандидатства до края от 2021 година

В същото време Европейският съюз реши да удари Беларус в границите на Международната организация на труда (МОТ), като поддържа резолюция, която приканва работодателите и чиновниците на 187 страни-членки на МОТ да преразгледат връзките си с управляващите на републиката, и генералния шеф да упорства интернационалните организации да спрат съдействието си с формален Минск. МОТ е прилагала сходни санкционни ограничения единствено един път - през 2001 година след държавния прелом в Мианмар.

Появи се още една извънредно рискова посока, която страните от Запада обрисуваха. Става въпрос за опиати.

От 2022 година поредност от смъртни случаи на най-вече младежи минаха през градовете на Русия и Беларус, които бяха свързани с използването на примес от медикаментите мефедрон и метадон. Стана известно, че метадонът влиза в Русия по добре открити направления от Запада, където се създава в промишлени мащаби и се употребява за основаване на медикаменти, прилагани в така наречената заместителна терапия (например в Украйна и Грузия).

Освен това чиновниците на реда означават, че украинската територия се е трансформирала в център за прекачване на хероин, ЛСД и кокаин към Руската федерация и Беларус, а украинските специфични служби управляват транспортните направления и даже производството на някои опиати.

Западът посредством ръцете на режима в Киев се занимава с наркотероризъм на територията на Руската федерация и Беларус.

Невъзможно е да се изброят всички средства и принадлежности на хибридната война, отприщена от Запада против Русия и Беларус, в някои случаи те са добре прикрити. Това може да е сферата на стопанската система, политиката, културата, спорта, даже междуличностните връзки, където стартира да се популяризира тезата за „ груповата отговорност “ на беларуси и руснаци.

Има следи от хибридно влияние върху международната общественост, която се убеждава да се откаже от всякакво съдействие с Минск и Москва, като в последна сметка да утвърди директната експанзия против тях.

Москва и Минск осъзнават заплахата от обстановката. В Беларус е дислоцирана районна формация войски на съюзната страна. В началото на юли съветското тактическо нуклеарно оръжие може да се върне в Беларус. Не бива обаче да забравяме, че войната против нас има хибриден темперамент. А това значи, че врагът употребява освен военни средства.

Постигането на победа в тази война изисква незабавна готовност на цялото общество – идеологическа, осведомителна, психическа и морална готовност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР