Минск. Беларус предприе днес стъпки да направи опитите за терористични

...
Минск. Беларус предприе днес стъпки да направи опитите за терористични
Коментари Харесай

Беларус иска да разшири обхвата на смъртното наказание след диверсии срещу железниците

Минск. Беларус предприе през днешния ден стъпки да направи опитите за терористични актове наказуеми със смъртна присъда, откакто деятели се пробваха да извършат диверсии, ориентирани против елементи от железопътната мрежа, с цел да затруднят Русия да разполага войски в Украйна, съобщи Ройтерс.

Долната камара на беларуския парламент (Камарата на представителите) утвърди измененията в наказателния кодекс на две четения, заяви държавната осведомителна организация БелТА. Сега измененията е належащо да бъдат подкрепени от горната камара (Съвет на републиката) и одобрени от беларуския президент Александър Лукашенко, с цел да влязат в действие.

" Деструктивни сили не престават терористичната (и) екстремистка активност, пробвайки се да разклатят обстановката в Беларус, провокирайки вътрешна неустойчивост и спорове ", сподели ръководителят на долната камара на Народното събрание Владимир Андрейченко, имайки поради саботажите против железниците.

Русия употребява Беларус, която е неин непосредствен съдружник, като плацдарм за нашествието си в Украйна, почнала на 24 февруари. Минск отхвърля свое присъединяване в спора, само че признава, че беларуската територия е употребена за нашествието.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР