Минск. Беларус никога няма да оттегли подкрепата си за Русия,

...
Минск. Беларус никога няма да оттегли подкрепата си за Русия,
Коментари Харесай

ТАСС: Лукашенко заяви, че Беларус никога няма да обърне гръб на Русия

Минск. Беларус в никакъв случай няма да отдръпна поддръжката си за Русия, само че чака същото от Москва в сложни моменти, съобщи пред публицисти в Брест президентът на Беларус Александр Лукашенко предава TACC .
„ Що се отнася до Русия, ние сме един народ, казвал съм хиляди пъти. Това са наши хора, наши братя. Винаги сме били дружно с тях, те постоянно ни оказваха поддръжка. И фактът, че през днешния ден от време на време имаме проблеми с Москва не се дължи на съветския народ и не се дължи на руснаците “, съобщи Лукашенко.
„ Защо би трябвало да се отнасяме неприятно с тях, да ги предадем, както някои споделят. Това в никакъв случай няма да се случи. Дори и без мен това няма да се случи ", добави президентът и съобщи, че се радва, че Русия е „ по-големия брат “ на Беларус, само че като подобен, тя би трябвало да оказва помощ на Минск в сложни моменти.
В същото време Лукашенко сподели, че Москва не може да упреква Минск в построяването на „ многовекторна “ политика, обръщайки внимание както на Изтока, по този начин и на Запада.
„ Всеки желае да въздейства. Но аз не одобрявам да се оказва прекалено въздействие върху на нашия народ. Това е недопустимо. ", продължи президента.
„ Трябва да гледаме както на Изток, по този начин и на Запад. Русия няма за какво да ни укорява. Никой няма да ни забрани да гледаме в разнообразни направления. ", добави Лукашенко.

Превод и редакция : Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР