Минно-геоложката камара и Карама на строителите в България стигнаха до

...
Минно-геоложката камара и Карама на строителите в България стигнаха до
Коментари Харесай

Строителите и минно-геоложката камара се съгласиха със Закона за горивата

Минно-геоложката камара и Карама на строителите в България стигнаха до компромис по текстовете на Закона за горивата. Това стана ясно на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера Бойко Борисов на организациите, министър Караниколов и Българската петролна и газова асоциация.

Предстои да бъде направена и среща с асоциацията на дребните търговци на горив а, с цел да се разбере дали те са задоволени от текстовете, които са импортирани в Народното събрание. Ако се получи и тяхната позитивна оценка, Министерство на стопанската система ще поддържа предложенията и ще придвижи закона.

Припомняме, след митинги от страна на редица организации влизането в действие на закона бе отсрочено с гласоподаване в Народното събрание .

Караниколов и през днешния ден изясни, че анулацията на закона или влизането му в действие, ще стане с решение на Народно събрание. Така той не отговори директно на въпроса по кое време текстовете ще влязат в действие.

Караниколов благодари, че към този момент е почнал разговор сред страните. Той напомни, че от през вчерашния ден към този момент имало няколко оферти по закона, които покриват настояванията на асоциацията на дребните търговци.

" Когато бизнесът желае едно нещо, на страната, държавното управление и законодателната власт й е по-лесно да вземе решение ", акцентира министърът.
На въпрос по кои текстове в Закона за горивата са постигнали единодушие, Караниколов означи, че към сегашния миг компромис е реализиран сред Българската петролна и газова асоциация, Минно-геоложката и Камара на строителите в България.
" Няма какво да отстъпим, а се търси баланс в бизнеса ", уточни Караниколов и добави, че всички са създали компромис. " Правителството не прави компромис , а имаше разногласия сред представители на бизнеса, без значение малко или огромни ", даде да се разбере икономическият министър.

Никой не би трябвало да бяга от опцията да се записва, съгласно Караниколов. " Законът за горивата е нужен, значим и ще го има ", приключи той.

На собствен ред Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация съобщи, че това, което е контрактувано с двете камари е опцията да зареждат гориво на градежите.

Радко Стаменов, управилтел на " Синергом Петролиум " уточни, че нямат несъгласия, а единствено общи ползи. Интересът на държавното управление и обществото е всеки да си заплаща налозите, акциза и Данък добавена стойност, а нашият интерес е да работим, с цел да доставим добавена стойсност на обществото, държавното управление и популацията, акцентира Стаменов.
" От тази позиция ние сме едно ", разяснява той и добави, че законът би трябвало да се съблюдава.

" Противопоставянето сред дребни и огромни в бизнеса е изцяло ненужно и манипулативно ", добави Стаменов, съгласно който отлагането на закона за горивата не води до нищо положително за държавното управление и обществото. Ако има някакви разминавания, то те ще бъдат отстранени в период, сигурен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР