Министрите ще бъдат първите почерпени за кръглата годишнина на Румяна

...
Министрите ще бъдат първите почерпени за кръглата годишнина на Румяна
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова става на 60. Черпи първо министрите


Министрите ще бъдат първите почерпени за кръглата годишнина на Румяна Бъчварова. Тя през днешния ден навършва 60 години.

Бившата вицепремиерка в този момент е началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

Два месеца след годишнината си Бъчварова ще замине за новото си предопределение - дипломат на България в Израел.

Коя е Румяна Бъчварова

Румяна Бъчварова e родена на 13 март 1959 година в град Шипка, България. Тя е щерка на Генчо Бъчваров – последния основен редактор на вестник „ Отечествен фронт “.

Нейният брачен партньор Орлин Филев е измежду основателите на в. „ Стандарт “, управлявал е също публицистиката в Българска национална телевизия. Има щерка и наследник.

Професионална кариера

Завършва Софийския държавен университет със компетентност „ Социология “. Управителка на социологическата организация Market & Media Links („ Маркет линкс “).

Политическа кариера

В края на юли 2009 година е назначена за шеф на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Избрана е за депутат през 2014 година

От 7 ноември 2014 година е заместител министър-председател на България по съдружната политика и държавната администрация във второто държавно управление на Бойко Борисов. На 11 март 2015 година Бъчварова е определена от Народното събрание за министър на вътрешните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР