Министрите от третия кабинет Борисов одобриха 10 милиона лева допълнително

...
Министрите от третия кабинет Борисов одобриха 10 милиона лева допълнително
Коментари Харесай

Правителството даде 10 млн. лева на Софийския университет

Министрите от третия кабинет " Борисов " утвърдиха 10 милиона лв. в допълнение за Софийския университет " Кл. Охридски ".

С това се похвали персонално министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното съвещание на държавното управление, което се организира пробно в зала 3 на НДК. Там ще заседават евролидерите.

 10 милиона лв. ще получи СУ за поддръжка на постройките си
10 милиона лв. ще получи СУ за поддръжка на постройките си

Алма матер в сряда ще има нова постройка

Просветният министър Красимир Вълчев изясни, че от тази сума девет милиона отиват за поддръжка и модернизиране на материалната база на СУ , която е и историческа полезност за столицата.

Затова и на университета му трябвали средства за поддръжката й . Един милион лв. отиват за придобиването на дълготрайни материални и нематериални активи.

Ректорът на СУ професор Атанас Герджиков изрази задоволството си от решението на държавното управление . Той благодари на Борисов за бързото и заслужено решение. Герджиков напомни, че приоритет за държавното управление е образованието .

 Студенти от СУ сътвориха безвъзмездна Академия по гражданско обучение
Студенти от СУ сътвориха безвъзмездна Академия по гражданско обучение

Те преподават на възпитаници на наличен език…

Провеждахте избавителна промяна за висшето обучение , посочи ректорът. Да използваме този миг да сложим основите на автомагистралата на духа , акцентира той.
България може да се трансформира в страна на духовността и да се реализира по-голям стопански напредък и разцвет посредством обучение, просвета и просвета, съобщи професор Герджиков. Не позволявайте да се отклоните от този път , настоя още той.

На собствен ред министър председателят Борисов напомни направените вложения в просветителна инфраструктура .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР