Министрите от партията на Слави Трифонов Има такъв народ напуснаха

...
Министрите от партията на Слави Трифонов Има такъв народ напуснаха
Коментари Харесай

Напрежение: Министрите на Слави напуснаха заседанието на кабинета за бюджета -

Министрите от партията на Слави Трифонов " ИТН " напуснаха съвещанието на кабинета, който през днешния ден гласоподава актуализацията на бюджета, научи " OFFNews " от няколко източника. Основното им искане е повече пари за инфраструктура, за което дава отговор районният министър Гроздан Караджов, съгласно източник от политическия кабинет на премиера. 

От Има Такъв Народ потвърдиха импровизирано, че парите на Министерство на регионалното развитие в актуализацията били по-малко от авансово обещаните, за спортното министерство също нямало. До понеделник вечерта беше срокът за оферти към актуализацията на бюджета на четирите обединения в обединението - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Още същия ден по обяд обаче е оповестен законопроектът, а разискването на предложенията е направено вършат ден по-късно - през вчерашния ден, на експертен съвет в Министерството на финансите. Въпреки разискването обаче, на съвещанието на Министерски съвет влиза за утвърждение единствено истинския текст, без в него да са отразени предложенията. Заради това от Има Такъв Народ вземат решение да изоставен и да  оставят останалите членове на държавно управление да си гласоподават сами актуализацията на бюджета. Асен Василев желал самичък да взема решение къде отиват парите, сподели пред OFFNews сподели заместник-министър от Има Такъв Народ и добави: 

“Ако желаят еднолично да взимат решения, първо би трябвало да имат 151 депутати ”.

Според сегашните планове на актуализацията ще има 4 милиарда лв. в допълнение разноски за 2023 година поради нарастването на пенсиите. От Има Такъв Народ са и срещу диференцираната ставка на Данък добавена стойност, тъй като това щяло да докара до последователно подоходно облагане

Въпреки показната проява на Има Такъв Народ, съгласно източника ни няма заплаха за разпад на обединението, само че има “сериозно напрежение ”.

Очевидно има напрежение (в коалицията), когато има напуснали министри, коментира малко по-късно ръководителят на " Продължаваме промяната " в Народното събрание Андрей Гюров.  " По време на актуализацията на бюджета ще си проличи дали Има Такъв Народ са благонадежден сътрудник ", добави той. Гюров отхвърли изказванията, че през днешния ден на Министерски съвет е бил показан напълно друга версия на актуализацията, друга от тази, обсъждана на експертен съдружен съвет.

Той съобщие, че външният министър Теодора Генчовска е поискала нарастване на заплатите в Министерство на външните работи, а от Политическа партия си резервират тезата, че пари за заплати ще се дават, само че след промени. И в този момент в бюджета са заложени 300 млн. лева за заплати, сподели Гюров и добави:

" Не ние напуснахме Министерски съвет, не ние имаме искания за съответни суми, които ги има или не в бюджета "

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР