Министрите от кабинета на Дмитрий Медведев до последния момент не

...
Министрите от кабинета на Дмитрий Медведев до последния момент не
Коментари Харесай

Появиха се любопитни подробности за оставката на руското правителство

Министрите от кабинета на Дмитрий Медведев до последния миг не са били осведомени с решението му да подаде оставка на цялото държавно управление, настояват осведомени източници от обкръжението на отиващия си министър-председател.

По думите им, персонално Медведев не е знаел нищо авансово или пък е схванал, само че не доста по-рано от останалите. Бъдещата оставка на кабинета не е обсъждана. На 13 януари е бил разискван графикът на премиера до края на месеца, а самият той интензивно се е подготвял за плануваното на 16 януари съвещание на държавното управление.

Вицепремиерите и министрите, които са били извикани по неотложност в Кремъл, незабавно призовани в Белия дом, откакто напуснаха Манежа, където не са били осведомени с тези проекти.

По данни на източници на Forbes, близки до кабинета, президентът Путин е бил неудовлетворен от работата на държавното управление поради напредъка по осъществяването на националните планове.

Събеседникът на списанието декларира, че в края на декември президентът е реагирал извънредно прочувствено на данните, от които следва, че националните планове не оказват помощ за постигането на националните цели.

Междувременно бе обявено, че президентът към този момент е разписал разпореждането за основаването на работна група за подготовка на предлагането за внасяне на ремонти в Конституцията. На уеб страницата на Кремъл е оповестен съставът й.

Разпореждането влиза в действие от датата на подписването му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР