Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат на президента да освободи шефа

...
Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат на президента да освободи шефа
Коментари Харесай

МС предлага предсрочно освобождаване на шефа на военното разузнаване

Министрите от кабинета " Борисов-3 " оферират на президента да освободи шефа на военното разузнаване , оповестиха от Министерския съвет.

На днешното постоянно държавно съвещание бе признато бригаден военачалник Пламен Ангелов да бъде освободен от длъжността Директор на работа " Военна информация " от 15 август 2019 г .

Причината за предварителното освобождение е подаден доклад от Ангелов на съображение член 24, алинея 5, т. 1 от Закона за военното разузнаване - " при влизане в действие на присъда, с която е наложено наказване за съзнателно закононарушение от общ темперамент ".
 ДАНС проверява генерали за достъп до секрети на НАТО и Европейски Съюз
ДАНС проверява генерали за достъп до секрети на НАТО и Европейски Съюз

504 души са получили нерегламентиран достъп до Министерство на защитата

Припомняме, на 8 юли 2019 година бе обявено, че Военноокръжна прокуратура - София проверява висши офицери от военното разузнаване след инспекция от ДАНС и сигнали, изпратени от управлението на ДАНС до основния прокурор.

Тогава бе декларирано към медиите, че има събрани доказателства, че в интервала 1 април 2016 година - 1 май 2019 година са издадени 504 позволения за достъп до информация , класифицирана като държавна загадка с равнище на подредба " Секретно " и " Строго секретно " в нарушаване на Закона за отбрана на класифицираната информация.

На 16 юли актуалният зам.-главен прокурор Иван Гешев съобщи, че са привлечени към наказателна отговорност двама души - някогашен и сегашен началник на работа " Военна информация ". По думите на Гешев: " Целенасочена неистина е, че във " Военно разузнаване " прокуратурата прави някакви дейности, свързани с оперативната активност на службата ".
 Цивилен ще може да управлява военното разузнаване
Цивилен ще може да управлява военното разузнаване

Това взеха решение дефинитивно депутатите

Според зам.-главния прокурор българският началник на " Военното разузнаване " се е свързал с различен началник, който също работи в същите служби на прилежаща страна и го е срещнал с предприемач. Когато предприемачът пристигнал в България, нашият началник на Военното разузнаване го развозвал 3-4 дни като " таксиметров водач ".

На 26 юли депутатите трансформираха Закона за военното разузнаване и дадоха опция и граждански да води военното разузнаване .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР