Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат депутатите от 44-то Народно събрание

...
Министрите от кабинета Борисов-3 предлагат депутатите от 44-то Народно събрание
Коментари Харесай

МС одобри договора за закупуване на два миночистача от Нидерландия

Министрите от кабинета " Борисов-3 " оферират депутатите от 44-то Народно заседание да ратифицират Договора за закупуване на миночистачи. Става дума за минен ловджия " Мааслуис " клас " Трипарти " с бордови номер М856 и минен ловджия " Хелевутслайс " клас " Трипарти " с бордови номер М859.

Договорът е сред държавното управление на Република България и държавното управление на Кралство Нидерландия, оповестиха от Министерския съвет.

От българска страна договорът беше подписан на 11 ноември от вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, в осъществяване на дадените му пълномощия от Министерския съвет с протоколно решение № 45 от 6 ноември 2019 година, с което се утвърждава плана на контракта.

Съгласно направения в Министерството на защитата военно-икономически разбор, придобиването на двата кораба е стопански оправдано и ще способства за повишение на качествата на българските Военноморски сили.

С миночистача ще бъдат изпълнени отговорностите по обезпечаване сигурността на корабоплаването в морското ни пространство в спокойно време, както и за сполучливо осъществяване на военновременните задания в народен и съюзнически формат в НАТО и Европейски Съюз, гласи известието от Министерски съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР