Министрите от кабинета Борисов-3 отпуснаха на правосъдното министерство 450 000

...
Министрите от кабинета Борисов-3 отпуснаха на правосъдното министерство 450 000
Коментари Харесай

МС отпусна 450 000 лева за справяне с домашното насилие

Министрите от кабинета " Борисов-3 " отпуснаха на правосъдното министерство 450 000 лева Те са за финансиране на Консултативните центрове за жертви на принуждение, Националната гореща телефонна линия за поддръжка и ориентиране на хора, потърпевши от принуждение, стратегиите за работа с причинителите, както и с жертвите. Това оповестиха от Министерския съвет.

Пренасочването на пари от републиканския бюджет е по отношение на решение от 17 януари 2018 година на Министерския съвет. Тогава е призната Национална стратегия за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение за 2017-2018 година

В осъществяване на националната стратегия министърът на правораздаването е издал заповед за установяване състав на комисия, която да създаде финансирането на стратегии, свързани с домашно принуждение.

Конкурсите за финансирането на стратегиите би трябвало се афишират всяка година до 31 март и за това няма закъснение, изясняват от Министерски съвет.

Припомняме, заради липса на финансиране се чака от тази нощ да спре денонощната национална телефонна линия за сигнали за домашно принуждение.

" На базата на тази информация опровергаваме изказванието, че Националната гореща телефонна линия за поддръжка и ориентиране на хора, потърпевши от домашно принуждение ще спре работа на 14 февруари. Министерство на правораздаването е присъединило в годишния си проект за 2018 година за възлагане на публични поръчки финансирането на Националната гореща телефонна линия за поддръжка и ориентиране на хора, потърпевши от домашно принуждение. Поръчката е стартирала и финансиране е обезпечено с оглед непрекъсване на денонощните съвещания и ориентиране на потърпевши от домашно принуждение лица ", оповестяват от Министерския съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР