Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха издигането на кандидатурата на България

...
Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха издигането на кандидатурата на България
Коментари Харесай

България се кандидатира и за седалище на Европейския орган по труда

Министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха издигането на кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда, оповестиха от Министерския съвет. Решението е взето неприсъствено.

Обсъждането на предлагането за правилник на Европейския парламент и на Съвета за основаване на новата конструкция стартира през март 2018 г . в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Органът ще поддържа държавите-членки на Европейски Съюз в съдействието , обмена на информация, съгласуваните и взаимните инспекции, медиацията, съдействието при положение на трансгранични нарушавания на действието на пазара на труда.

Очаква се новата конструкция да спомогне за гарантиране на правата на служащите и жителите на равно отнасяне и еднакъв достъп до благоприятни условия за претовареност и обществена протекция в трансгранични обстановки.

" С активността си институцията ще обезпечи бистрота за предприятията във връзка с локалните трудови стандарти в целия вътрешен пазар ", изясняват от Министерски съвет нуждата от основаването и на тази институция.
 Над 360 нарушавания за ден хванаха трудовите инспектори
Над 360 нарушавания за ден хванаха трудовите инспектори

При отвод за подпомагане от ГИТ дават обещание повторна инспекция с полиция

Със основаването на Европейски орган по труда се интегрират съществуващите структури и принадлежности на Европейския съюз в региона на трансграничната трудова подвижност и координацията по въпросите на обществената сигурност. Очаква се новата конструкция да започва своята активност до края на 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР