Министрите от ЕС казват, че времето изтича за разрешаване на

...
Министрите от ЕС казват, че времето изтича за разрешаване на
Коментари Харесай

ЕС изисква бърза реакция на пакета зелени субсидии на Джо Байдън

Министрите от Европейски Съюз споделят, че времето изтича за разрешаване на влошаващия се спор със Съединени американски щати по отношение на зелените дотации на Вашингтон в размер на 369 милиарда $. Брюксел и Вашингтон сътвориха работна група за справяне с въздействието на Закона за понижаване на инфлацията (IRA) и неговите разпореждания „ купувайте американско “, само че европейските столици стават все по-нетърпеливи от неналичието на прогрес, написа Financial Times.

Йозеф Сикела, чешкият министър, който ръководи среща на министрите на търговията от Европейски Съюз в Брюксел в петък, сподели, че желае решения до идната среща на обособен двустранен Съвет по търговия и технологии (TTC) на 5 декември.

Това, което е значимо за нас, е, че Съединени американски щати са наясно с нашите опасения и работната група би трябвало да създаде решение, което ще бъде задоволително и за двете страни “, добави той. „ Ще се фокусираме върху разполагането на избрани решения за TTC на 5 декември. “

Неговите мнения акцентират възходящото безпокойствие в Европейски Съюз по отношение на мащаба на схемата за субсидиране на Съединени американски щати и опасенията, че неуспехът да се получат по-добри условия за Европейски Съюз може да докара до сериозен спор в миг, когато и двете страни би трябвало да дадат приоритет на трансатлантическото единение пред лицето на нахлуването на Русия в Украйна.

Лизе Шрайнемахер, министър на търговията на Холандия, разказа IRA като „ доста тревожна “, добавяйки: „ Искам да избегна комерсиална война по всевъзможен метод. Никой няма изгода от комерсиална война. “

IRA дава данъчни заеми и дотации за консуматори и компании в Съединени американски щати за артикули като електрически транспортни средства, вятърни турбини и зелен водород, до момента в който Съединени американски щати се пробват да понижат своите въглеродни излъчвания, като в същото време основават работни места. Повечето дотации са планувани единствено за артикули, създадени главно в Съединени американски щати.

Законът влиза в действие на 1 януари, само че няколко компании от Европейски Съюз обявиха, че ще изберат Съединени американски щати, а не Европейски Съюз за идната си инвестиция. Цените на силата са надалеч по-ниски в Съединени американски щати, което е спомагателен привлекателен фактор.

Валдис Домбровскис, еврокомисар по търговията, сподели, че срещата на TTC ще даде „ положително време за обзор на това по какъв начин се оправя работната група и по-късно да вземе решение какви са идващите стъпки “.

Някои членове на Европейски Съюз, като Франция, приканиха Брюксел да възпроизведе акта на Съединени американски щати със личен режим на субсидиране „ купувайте европейско “. Германският министър на стопанската система Роберт Хабек също предложи увеличение на дотациите.

Елизабет Борн, министър-председателят на Франция, организира диалози с Олаф Шолц, канцлер на Германия, в Берлин в петък. Тя сподели пред кореспонденти, че Европейски Съюз „ ще насочи вложенията в енергийната промяна “.

Двете страни са съгласни да се употребяват европейските принадлежности... и върху концентрирането върху нови технологии, тъй че да могат да бъдат внедрени по-бързо и с по-малко администрация “.

Домбровскис предизвести, че „ конкуренциите за дотации нормално са скъпи и неефективни “ след срещата на министрите на търговията. Той добави, че Блокът дава огромни дотации за екологизиране на стопанската система, „ само че е значимо да ги създадем по по-целенасочен и ефикасен метод “.

Лео Варадкар, вицепремиер на Ирландия, сподели: „ Никой не желае да влиза в съревнование за компенсации или дотации, само че това, което направиха Съединени американски щати, в действителност не е в сходство с правилата на свободната търговия и честната конкуренция. “

Но други по-малки и по-либерални страни, като Холандия и Швеция, предизвестиха против конкуренция за дотации или дискриминационен режим, който може да провокира ответна реакция от страна на други търговски сътрудници.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениПолитика 64 Европейски Съюз изисква бърза реакция на пакета зелени дотации на Джо Байдън Политика 240 Германия обмисля да прати „ Патриот “-и в Украйна Накратко 832 Вечерни вести: Недостъпни жилища в София; Тунел под Петрохан на концесия Крипто 104 Крахът на FTX впрегна криптоиндустрията да избавя осиротялата Voyager Крипто 11666 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Любопитно 8194 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6308 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5876 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Всички новиниОще от ПолитикаВиж всичкиГермания обмисля да прати „ Патриот “-и в Украйна  Битката за Фонд н </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР